Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Održana prodajna izložba radova dece Spomenka - | K-013 Portal

Održana prodajna izložba radova dece Spomenka

Prodajna izložba radova štićenika Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenak“ Pančevo danas je organizovana na Zelenoj pijaci povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta.

Jelisavka Milošević, defektološkinja Spomenka kaže da su na tezgi bili izloženi radovi koji su nastali u keramičarskoj radionici.

Deo postavke čine i radovi koji su rezultat projekta „Od nasilja ka integritetu“ koji je realizovan tokom zimskih meseci, a ostatak radova je tematski rađen za praznik Dan žena. Tu pre svega mislim na nakit, kazala je Milošević.

Osnovni cilj ovakvih izložbi je i da se sugrađani upoznaju sa tim šta se u Spomenku radi i kako deca konstruktivno provode svoje slobodno vreme u Ustanovi.

Deo današnje postavke je ono po čemu smo prepoznatljivi, a to su pre svega maske, magneti, predmeti od stakla, saksije, čajnici, vez i nešto što je novo – to su radovi rađeni tehnikom enkaustike. To nam je jedna od novina u radu, rekla je Jelisavka Milošević.

Sav prihod će ići ciljano u pripremu naredne Uskršnje izložbe koja nas očekuje za manje od dva meseca. Za nju postoji plan i program rada.

Prodajnu izložbu podržalo je i JKP Zelenilo jer je besplatno omogućilo korišćenje tezge na platou Zelene pijace.

V.J.P.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.