Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Operativno-taktička vežba „Sistem 2021” sutra u Pančevu i HIP-Petrohemiji - | K-013 Portal

Operativno-taktička vežba „Sistem 2021” sutra u Pančevu i HIP-Petrohemiji

sistem 2021, hip petrohemija pancevo

U toku su poslednje pripreme za Operativno-taktičku vežbu Ministarstva unutrašnjih poslova "Sistem 2021" , koja će biti održana u petak, 5. novembra 2021. godine na 50 lokacija i to u 24 grada i 26 opština.

Vežba na nivou Grada Pančeva počinje u 10 časova u HIP-Petrohemiji i trajaće do 12 sati.

"Scenario vežbe je odgovor na situaciju prouzrokovanu požarom u fabrici Etilen na rezervoaru TK 1107. Cilj ove vežbe je realna provera funkcionisanja sistema zaštite i spasavanja na nivoima lokalnih samouprava sa probama mogućih scenarija vanrednih događaja specifičnih za lokalnu samoupravu.

Tokom vežbe biće aktiviran Gradski štab Civilne zaštite, koji će na osnovu razvoja situacije proglasiti vanrednu situaciju na delu teritorije mesnih zajednica Vojlovica i Strelište.

Na osnovu odluka i naredbe Gradskog štaba biće izvršena proba funkcionisanja sistema za uzbunjivanje aktiviranjem sirene za uzbunjivanje u HIP- Petrohemiji. Tom prilikom biće emitovan vazdušni signal za požarnu opasnost i prestanak opasnosti.

Na vežbi pored članova Gradskog štaba pod rukovodstvom predstavnika Sektora za vanredne situacije planirano je učešće MUP-a, Hitne pomoći, Zavoda za javno zdravlje, Crvenog krsta, MZ Vojlovica i Strelište, Pantransporta, JKP Mladost, Rafinerije nafte Pančevo, Promista itd. Pored učešća internim propisima predviđenih članova menadžmenta i naše Vatrogasne jedinice sa upotrebom svih raspoloživih sredstava u vežbi učestvuje deo zaposlenih HIP-Petrohemije.

Radne aktivnosti u fabrici obavljaće se uobičajeno izuzev na lokacijama predviđenim za izvođenje vežbe.

Vežba uključuje angažovanje 8 hiljada učesnika iz svih subjekata i snaga sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama u Republici Srbiji, kako na lokalnom tako i na republičkom nivou", navodi se u saopštenju HIP Petrohemije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.