Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Orlović: Gradsku vlast ne interesuje razvoj biciklističke infrastrukture - | K-013 Portal

Orlović: Gradsku vlast ne interesuje razvoj biciklističke infrastrukture

narodna stranka pancevo, radomir orlovic, biciklisticke staze

Radomir Orlović, član Gradskog odbora Narodne stranke Pančevo, izjavio je za portal K-013 da je aktuelna gradska vlast još jednom pokazala da je ne interesuje razvoj biciklističke infrastrukture, što se vidi i na primeru rekonstrukcije Ulice Branka Anovića.

- Zaboravili biciklističku stazu. Ako su već rekonstruisali ulicu zašto nisu uradili biciklističku stazu? Ko je napravio propust? - Projektant, Urbanizam, gradska skupština? - pita Orlović.

Orlović smatra da ako niko od onih koji odlučuju ne vozi bicikl, i ne shvataju značaj vožnje bicikla, ima dosta stanovnika grada koji voze bicikl, što iz nužde što iz ljubavi, a još više ima onih koji bi vozili samo da postoji mreža povezanih biciklističkih staza.

- Da li bi se i u razvijenim zemljama zapadne Evrope, a čijim vrednostima pretendujemo, koje brinu o zdravlju stanovništva i životnoj sredini desilo ovako nešto? Poznate su prednosti vožnje bicikla i za zdravlje i za životnu sredinu, takođe i za uštedu u kućnom budžetu, zaključio je Orlović.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS