Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Osnovne škole u Omoljici i Idvoru dobile računare od Matematičke gimnazije i Fondacije Alek Kavčić - | K-013 Portal

Osnovne škole u Omoljici i Idvoru dobile računare od Matematičke gimnazije i Fondacije Alek Kavčić

fondacija alek kavcic, matematicka gimnazija, donacija racunara

Četvrtu godinu zaredom Matematička gimnazija i fondacija „Alek Kavčić“ daruju računare osnovnim školama u Srbiji. Ove godine računare su dobili osnovne škole „Prota Stevan Popović“ u Čumiću (Kragujevac), „Dositej Obradović“ u Omoljici, osnovna škola „Stevan Nemanja“ u Stenjevcu (Despotovac) i kao“Mihajlo Pupin“ u Idvoru. Ukupno je darovano 20 računara.

Osim ovih osnovih škola fondacija „Alek Kavčić“ samostalno je darivala i Školu za muzičke talente u Ćupriji sa još 10 računara.

Svakodnevno radimo na tome da poboljšamo obrazovni sistem u Srbiji. Darivanje računara je samo jedan mali gest, jer smatramo da je važno da svako dete, bilo da uči školu u velikom gradu ili manjoj seoskoj sredini, ima mogućnost da se obrazuje i uz pomoć računara, na najmoderniji način, rekao je profesor Alek Kavčić, osnivač fondacije „Alek Kavčić“.

Uz računare darivana je i prateća oprema kao i softver.

Za četiri godine, koliko traje akcija darivanja računara školama u Srbiji, Matematička gimnazija i fodacija „Alek Kavčić“ poklonili su više od 130 računara, štampača kao i ostale prateće opreme.

Osnivač fondacije ‚‚Alek Kavčić“ je profesor Aleksandar Kavčić, inženjer i naučnik, poznat po svom patentu za čitanje zapisa sa magnetnih memorija koji se koristi u milijardama računara i diskova širom sveta. Fondacija je osnovana u Americi 2017. godine, dok je u Srbiji počela sa radom početkom 2020. Osnovni ciljevi fondacije su promocija obrazovanja i nauke. Najveći projekat koji fondacija trenutno sprovodi je besplatni udžbenici za sve osnovce u Srbiji.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.