Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Otvoreni podaci o kvalitetu vazduha u Pančevu - | K-013 Portal
pansej, otvoreni podaci o zagadjenju vazduham, pancevo

Otvoreni podaci o kvalitetu vazduha u PančevuUdruženje „Pansej“ otvorilo podatke o merenju kvaliteta vazduha za teritoriju Pančeva. „Pansej“ je početkom 2021. godine postavilo uređaj za merenje kvaliteta vazduha sa ciljem da građani u svakom trenutku budu informisani o trenutnom kvalitetu vazduha u gradu.

Kako bi podaci bili dostupni svima, udruženje je odlučilo da otvori sve podatke o kvalitetu vazduha (PM1, PM2.5, PM10, temperatura, vlažnost vazduha, vazdušni pritisak) počevši od podataka koji su prikupljeni od 28. maja 2022. godine.

Podatke je moguće preuzeti sa Portala otvorenih podataka Republike Srbije, a planirano je da oni budu ažurirani jednom mesečno. Takođe, u planu je postavljanje još jednog mernog uređaja na teritoriji grada Pančeva.

Podatke možete pogledati na linku: https://data.gov.rs/sr/datasets/podatsi-o-kvalitetu-vazdukha-na-teritoriji-grada-pancheva/

U saradnji sa udružejnem "Pansej" podatke o zagađenju vazduha sa senzora možete pratiti u realnom vremenu u programu MAX INFO televizije. 

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.