Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevac Aleksa Rakonjac osvojio zlatnu medalju i postavio novi juniorski rekord - | K-013 Portal

Pančevac Aleksa Rakonjac osvojio zlatnu medalju i postavio novi juniorski rekord

aleksa rakonjac, streljastvo, sd pancevo 1813, pancevo, k-013

Proteklog vikenda je u Novom Sadu održano Finale Kupa SS Srbije mk sportskim oružjem za juniorske i seniorske kategorije po A programu, a nastupilo je pet takmicara iz SD ''Pančevo 1813''.

Aleksa Rakonjac je osvojio zlatnu medalju sa rezultatom od 588 krugova, mk puškom u trostavu sa 3x20 metaka u kategoriji juniora i usao u Finale seniora na drugoj poziciji, vodio tokom klečećeg i ležećeg stava, ali mu je ruka zadrhtala u stojećem stavu, te je ostao bez seniorske medalje i morao da se zadovolji četvrtim mestom, što je takođe veliki uspeh. Aleksa je ovim rezultatom postavio novi juniorski državni rekord u disciplini trostav 3x20 mk puškom i dokazao da je ubedljivo najuspešniji junior, obzirom da je postavio ove godine i novi juniorski rekord vazdušnom puškom i bio član juniorske ekipe koja je postavila takođe novi rekord.

Iva Rakonjac je osvojila deveto mesto u kategoriji juniorki u trostavu 3x20 metaka mk puškom sa dobrim rezultatom od 571 krug.

U novoj disciplini malokalibarskim standardnim pištoljem u Finalu od 10 seniora su nastupila sva tri takmičara Streljačke družine''Pančevo 1813'', a najuspešniji je bio Gabriel Dautović koji je osvojio sedmo mesto sa 486 krugova, a slede Velimir Ninković sa 474 i Bojan Zorić sa 469 krugova.

Za dve nedelje će ovih pet takmičara nastupati na međunarodnom takmičenju Grand prix Novog Sada, a potom na Prvenstvima Srbije za juniore i seniore posebno.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.