Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevačka Kareja obeležava međunarodni dan borbe protiv korupcije - | K-013 Portal

Pančevačka Kareja obeležava međunarodni dan borbe protiv korupcije

kareja, pancevo, korupcija

Antikorupcijska organizacija civilnog društva Institut za istraživanje korupcije Kareja priprema bogat program posvećen međunarnodnom danu borbe protiv korupcije, koji se obeležava u jednom danu, 9-tog decembra.

"Smatramo da je to malo. Stanje i obim političke korupcije u Srbiji zaslužuje da aktivnosti traju duže. Shodno značaju koji politička korupcija ima kako za društvo u celini tako i za svakog njenog člana pojedinačno, i ove godine programske aktivnosti trajaće nekoliko meseci", kažu iz Kareje.za K-013 Online.

Aktivnosti će realizovati u Pančevu ali i u gradovima gde je to moguće.

"Planirali smo veći broj aktivnosti, od kojih ističemo:

„Crnu korupcijsku značku 2022.“ – izbor za dodelu priznanja najzaslužnijima za korupciju. Objavljivanje u vidu feljtona antikorupcijske studije „Deset godina zablude i istine o Radnoj grupi MUP-a za 24 sporne privatizacije“. Feljton se već objavljuje u Čačanskim novinama, uskoro počinje i na portalu Pančevo si ti. Otvoreni antikorupcijski sastanak u Pančevu u terminu koji će blagovremeno biti objavljen., antikorupcijska tribina u Pančevu.  Istraživanje o korupcijskim žarištima i antikorupcijskim potencijalima na primeru nekoliko gradova", navode iz Kareje. 

Kareja je jedna je od retkih organizacija u Srbiji koja ima za osnovni cilj suprotstavljanje korupciji, u skladu sa tim Međunarodni dana borbe protiv korupcije smatramo svojim praznikom.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.