Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevačko udruženje Kareja u mreži organizacija protiv zelenašenja na nacionalnom nivou - | K-013 Portal

Pančevačko udruženje Kareja u mreži organizacija protiv zelenašenja na nacionalnom nivou

zelenasenje, kareja

Organizacije civilnog društva uz jedanaest gradova udružile su se na nacionalnom nivou u borbi protiv zelenašenja.

Svoje aktivnosti sprovodiće u gradova i opština širom Srbije. Osim Pančeva u kome će aktivnosti sprovoditi Institut za istraživanje korupcije Kareja, u nacionalnoj inicijativi za borbu civilnog društva protiv zelenašenja su: PROTECTA – Niš kao nosilac projekta, zatim Bečejsko udruženje mladih - Bečej, Dijalog - Valjevo, Centar za društvene integracije - Vranje, Edukaciono humanitarna organizacija EHO - Prokuplje, Udruženje za ekologiju i zaštitu životne sredine GEA - Pirot, , Porečje - Vučje/Leskovac, MillenniuM - Kragujevac, Somborski edukativni centar – Sombor i Forum Civilne Akcije - Požega.

Aktivnosti su započete ovih dana obukom na temu građanska borba protiv zelenašenja, kojoj je prisustvovalo tridesetak predstavnika OCD-a i medija, time je počela zajednička udružena aktivnost OCD-a na nacionalnom nivou u borbi protiv zelenašenja. Cilj organizacija okupljenih oko ove inicijative je da kroz ulične akcije, medijsku i on line kampanju i pravno savetovanje pomognu građanima, informišu ih i osnaže ukoliko su žrtve ili znaju nekoga ko ima problema sa zelenašenjem.

Svoje aktivnosti ove organizacije sprovode u okviru projekta "Osnaženi ohrabreni - Stop Zelenašenju!" koji realizuje PROTECTA, uz podršku Evropske uni¬je a u okviru Programa Solidarno za prava svih - podrška braniteljima ljudskih prava u lokal¬nim sredinama 2021/2022., koji realizuje tim Solidarno za prava svih.

Građanke i građani Pančeva biće u prilici da se u naredna dva meseca upoznaju sa detaljima borbe protiv zelenašenja. Planirano je nekoliko aktivnosti, u koje ćemo pokušati da uključimo i učenike srednjih škola kao potencijalno ugrožene ovom negativnom društvenom pojavom. O svim narednim aktivnosti javnost će biti blagovremeno informisana. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.