Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Elektrodistribucija odgovorila na navode stanovnika Ulice Cara Lazara - | K-013 Portal

PANČEVO: Elektrodistribucija odgovorila na navode stanovnika Ulice Cara Lazara

elektrodistribucija pancevo, ulica cara lazara, rekonstrukcija

Povodom teksta objavljenog na K-013 portalu "Rekonstrukcija ulice Cara Lazara zagorčala život stanovnicima" u kome su stanovnici ove ulice ukazali na probleme sa kojima se suočavaju tokom rekonstrukcije, stigla nam je reakcija iz Elektrodistribucije Pančevo: 

"Sve građevinske radove u ulici Cara Lazara izvodi izvođač kojeg je angažovao grad Pančevo. Nakon što se iskopaju rovovi za polaganje niskonaponskih kablova Ogranak Elektrodistribucija Pančevo pristupa njihovom polaganju. Dinamiku iskopa i polaganja kablova diktira sam izvođač građevinskih radova kojeg je angažovao grad. Radove na povezivanju novopostavljenih kablovskih priključnih kutija i postojećih ormana mernih mesta Ogranak Elektrodistribucija Pančevo realizuje preko svog izvođača radova, prateći dinamiku radova u ulici. U hodu se rešavaju slučajevi sa građanima, jer je sada potrebno sva merna mesta povezati na tehnički ispravan način a sa što manje štete na objektima građana.

Nakon puštanja u pogon kablovske niskonaponske mreže stiču se uslovi za demontažu vazdušne distributivne mreže i betonskih stubova, čime se teren oslobađa za dalji rad na parking mestima i biciklističkoj stazi. Međutim, kako je po betonskim stubovima išlo i javno osvetljenje, nakon demontaže vazdušne mreže i betonskih stubova, ti delovi ulice ostali bi u mraku jer još nije izgrađeno novo javno osvetljenje od strane grada. Na poslednjem sastanku je zatraženo da posle ukidanja vazdušne niskonaponske mreže, betonski stubovi ostanu sve dok grad ne izgradi i pusti u pogon nove lire javnog osvetljenja.

Ogranak Elektrodistribucija Pančevo prati dinamiku gradskog izvođača, i pored svih otežavajućih uslova na terenu i odluke da se istovremeno radovi obavljaju na dve strane.

Položaje postojećih podzemnih i nadzemnih elektroinstalacija Ogranak Elektrodistribucija Pančevo dostavio je Gradu i izvođaču kojeg su gradske vlasti angažovale.

Ogranak Elektodistribucija Pančevo nije u mogućnosti da radi brže od toga kako izvođač kojeg je investitor grad Pančevo angažovao, iskopa rovove, prilaze do KPK , trafo stanice, prelaze preko ulice itd.

I u slučajevima kada su bageri oštetili elektroinstalacije, stručne službe Ogranka Elektrodistribucija Pančevo su reagovale u najkraćem roku. Sam nadzor na gradilištu je konstantan, kao i dinamika praćenja radova.

Pitanje gasne i telekomunikacione instalacije nije u nadležnosti Ogranka Elektrodistribucija Pančevo", navodi se u pismu ED Pančevo. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.