Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Lep vikend pred nama, DVA koncerta KUD "Abrašević" - | K-013 Portal

PANČEVO: Lep vikend pred nama, DVA koncerta KUD "Abrašević"

kud abrasevic pancevo, koncert, pancevo

Kulturno umetničko društvo Abrašević Pančevo, ovog vikenda, tačnije u petak i subotu 28. i 29. oktobra. u 19h , će u Kulturnom centru izvesti dva koncerta u sklopu jubileja koji ove godine proslavljaju.

Abrašević je u junu mesecu ove godine, izveo spektakularni koncert o kojem se danima pričalo u gradu i na taj način, ovo društvo je započelo obeležavanje svog jubileja. 85 godina postojanja u Pančevu.

Kako su tada obećali, do kraja godine će nam pripremiti još iznenađenja a jedno od njih su ova dva nastupajuća koncerta koja će u subotu odigrati deca sa gostima, dečijim ansamblima KUD "Stanko Paunović NIS RNP", a u subotu će prvi ansambl Abraševića Pančevo, na susretima Abraševića, ugostiti Abraševiće iz Beograda, Valjeva, Kraljeva, Bačke Palanke i smederevske Palanke.

Ovim povodom, pozvali smo Lelu Stojnov, predesdnicu KUD Abrašević Pančevo, da iz prve ruke saznamo šta nam to lepo spremaju:

"Mi smo odlučili da pre onog godišnjeg koncerta, koji je nekako uvek tradicionalno u decembru i predstavlja krunu rada u godini, održimo i dva koncerta, od kojih ćemo jedan posvetiti deci koja predstavljaju našu budužnost i bez koje nema budućnosti, kako Abraševića, tako ni sveta i na tom koncertu smo rešili da ugostimu decu KUD Stanko Pauonivć NIS RNP. Zašto baš njih? Pa zato što je to društvo sa kojim godinama delimo isti krov, kao komšije, a na istom smo zadatku. Generacijama unazad Abrašević i Paunović dele prostorije Doma omladine i spadaju u dva najstarija Kulturno umetnička društva u našem gradu. Abrašević je osnovan 1937. a Paunović 1948. i sve godine unazad, rade u kontinuitetu. Na ovom koncertu će vam se predsatviti naša i njhova budućnost, odnosno budućnost ovog grada.

Što se tiče drugog dana koncerta, mislim da će on biti posebno zanimljiv za one koji prate folklor. Ne znam koliko ljudi znaju ali Abraševića ima sedamnaest u Srbiji - prvi osnovani je beogradski Abrašević, koji postoji od 1905. godine, nakon kojeg su se otvarali ogranci po svim većim gradovima Srbije. Drugo veče koncerta će biti mini susreti Abraševića, obzirom da ćemo od sedamnaest ugostiti pet Abraševića, ne zato što smo njih odabrali, nego zato što su ostali iz različitih razloga sprečeni da dođu, tako da će u subotu od 19 časova na sceni Kulturnog centra zaigrati familija Abrašević. Pančevo kao domaćin, a tu će biti i Beograd, Kraljevo, Valjevo, Bačka Palanka i Smederevska Palanka. Svi smo mi na istom zadatku ali smo svi negde različiti i to će se videti u subotu na sceni. Mislim da že to biti veče fenomenalnog folklora sa raznolikim koreografijama i sa onim specifičnim duhom koji nose Abraševići", kaže za K-013 portal Lela Stojnov.

Karte za koncerte se mogu kupiti u kancelariji Abraševića, koja se nalazi u Domu omladine na prvom spratu,  svake večeri od 18h ili rezervisati telefonom na 060/3051937.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.