Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Optužni predlog zbog utaje poreza od skoro 15 miliona dinara - | K-013 Portal

PANČEVO: Optužni predlog zbog utaje poreza od skoro 15 miliona dinara

utaja poreza, pancevo

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je Osnovnom sudu u Pančevu optužni predlog protiv V.N. iz Grocke zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja.

On je u vremenskom periodu od 01.01.2015.g. do 06.04.2016.g. u nameri da potpuno izbegne plaćanje poreza kao direktor privrednog društva „Baraleks“ doo davao lažne podatke o zakonito stečenim prihodima, te u poslovnim knjigama privrednog društva nije evidentirao prihode po osnovu izvršenih usluga, niti je iskazivao obavezu PDV-u, niti je u poslovnim knjigama privrednog društva evidentirao ulazne račune dobavljača „Soulfood“ doo Beograd, za koje je račune izvršeno plaćanje sa poslovnih računa privrednog društva, te je robu prodao a istu nije fakturisao kupcima.

Na taj način je u iznosu od 14.822.815,67 dinara oštetio budžet Republike Srbije zbog čega je tužilaštvo tražilo da se osudi na kaznu zatvora i da mu se izrekne novčana kazna u iznosu od 1.400.000,00 dinara.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS