Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Sve popularniji fitnes centri u kojima se organizuju treninzi za trudnice - | K-013 Portal

PANČEVO: Sve popularniji fitnes centri u kojima se organizuju treninzi za trudnice

fitnes za trudnice, pancevo, dragica tatalovic

Da bi što opuštenije dočekale najradosniji dan u životu, trudnice se u Pančevu pripremaju vežbajući sa babicama i fitnes instruktorima, jer je izuzetno važno da rođenje deteta dočekaju i fizički i psihički spremne.

U Pančevu su sve popularniji fitnes centri u kojima se organizuju treninzi za trudnice. Da bi ostale u formi i da bi dočekale porođaj što spremnije sve više budućih majki redovno vežba, jer, kako kažu, to im pomaže da iako su u drugom stanju nastave sa normalnim svakodnevnim životom. „Još dve nedelje imam do termina. Osećam se odlično, jer vežbam, mnogo mi je lakše, ne boli me ništa, nisam otečena, tako da mi ovo mnogo znači", kaže Marija Tadić.

 

„Naučila sam da je trudnoća prirodno stanje i da treba da se opustim koliko god mogu, i da nema potrebe da se paniči kada nam je poznata većina stvari koje ovde naučimo", izjavila je Jelena Basarić.

Pored treninga, na času trudnice razgovaraju sa babicom o svemu što ih zanima, kako se ne bi plašile porođaja, a što više budu znale u porodilište će ući i psihički stabilnije.

„Jednostavno da ih pripremimo da je to jedan prirodan proces i da dođu sa što većim predznanjem u porodilište, da se ne plaše, oslobode straha, i da sarađuju sa nama babicama maksimalno, jer to je 90 odsto posla", smatra babica Saška Devetak.

Redovno vežbanje doprinosi jačanju tela i majke nakon porođaja već posle mesec dana mogu nastaviti sa laganim treningom.

„Cilj tih vežbi je da ojačamo mišiće i da pokušamo da održimo pravilno držanje tela, radimo na elastičnosti, na ravnoteži, koncentraciji trudnice što je veoma bitno da bi sam tok trudnoće i porođaj protekao u što boljem redu", rekla je fitnes instruktorka iz Pančeva Dragica Tatalović.

Ovde ističu da je pored vežbanja veoma važna dobra atmosfera i druženje, jer je mnogo lepše kad se rođenje deteta dočekuje sa osmehom.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.