Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Termoelektrana-toplana u martu počinje sa radom - | K-013 Portal

PANČEVO: Termoelektrana-toplana u martu počinje sa radom

termoelektrana-toplana pancevo, teto pancevo, pancevo

U martu, kad se završi probni rad, imaćemo i zvanično puštanje u rad TE TO Pančevo, rekla je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

- Ovaj objekat je važan i zbog kogeneracije, zbog efikasnosti u proizvodnji i zaštite životne sredine, ali i zbog veće energetske bezbednosti - rekla je Mihajlovićeva u Pančevu.

Kako prenosi sajt Ministartsva, dodala je da je u gradnju nove elektrane uloženo više od 170 mil EUR i da će zapošljavati oko 120 ljudi, i istakla da se nada da će biti još investicija u našoj zemlji kompanija koje su realizovale ovaj projekat.

Direktor Gazprom energoholdinga Srbija TE-TO Pančevo, Aleksandar Varnavski, rekao je da će TE TO Pančevo, kao postrojenje za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije koje koristi prirodni gas, kao ekološki najčistiji energent, biti prva parogasna elektrana u Srbiji.

- Sada se vrše pripreme za puštanje u rad i uskoro će Srbija dobiti novu elektranu, što će omogućiti poboljšanje elektroenergetske situacije u Srbiji i u značajnoj meri povoljno uticati na kvalitet vazduha u Pančevu - rekao je Varnavski.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev rekao je da u Srbiju donose savremene tehnologije koje doprinose unapređenju zaštite životne sredine i otvaraju nova radna mesta za mlade stručnjake:

- Od posebne je važnosti što će stabilan rad nove gasne elektrane dodatno doprineti sigurnosti u snabdevanju električnom energijom u Srbiji.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.