Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Peruničić prisustvovao rukometnom turniru u Pančevu - | K-013 Portal

Peruničić prisustvovao rukometnom turniru u Pančevu

Rukometni turnir između pionira pančevačkih rukometnih klubova “Dinamo”, “Dolovo” i “Jabuka”, završen je danas u Sali Medicinske škole “Stevica Jovanović” u Pančevu.

U petak, 25. marta, Pančevo je posetio Predrag Peruničić, državni sekretar za sport, i tom prilikom prisustvovao ovom turniru. On je pozdravio mlade sportiste, poželeo im mnogo uspeha i pobeda, i uručio im rukometne lopte.

Prilikom posete Pančevu Predrag Peruničić je govorio o strategijama za razvoj sporta, novom zakonu kao i temama bitnim za sport u Srbiji. Akcenat je stavljen na to da lokalne samouprave budu pravovremeno upućene i uvedene u sistem razvoja sporta i Novi Zakon. Govoreći o značaju sporta za fizički razvoj dece, državni sekretar je rekao da su u poslednje tri i po godine uspeli da uvedu 145.700 dece u u škole širom Srbije.

On je podsetio da je sport uveden u obrazovni sistem pre nekoliko godina i da će ove godine biti održana školska olimpijada na kojoj se očekuje 7.000 dece.

Prema rečima Peruničića, Ministarstvo omladine i sporta može da se pohvali time da je prvo uvelo Programsko finansiranje. On kaže da je budžet ovog Ministarstva milijardu i 400 miliona dinara, ali naglašava kada se novac pravilno rasporedi onda mogu i da se očekuju dobri rezultati.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov je izrazio zadovoljstvo posetom državnog sekretara podsetivši da Peruničić nije prvi put u Pančevu i da je on deo svoje sportske karijere proveo u našem gradu.

Državnog sekretara ugostili su gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i Aleksandar Farkaš, član Gradskog veća za područje sporta.

V.J.P.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.