Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Podkast kovinske Zmajeve osnovne škole - | K-013 Portal

Podkast kovinske Zmajeve osnovne škole

podkast, zmajeva skola kovin

Od ove školske godine kovinska Zmajeva osnovna škola, pored školskog sajta, prateći trendove savremenih komunikacija sa roditeljima, učenicima i saradnicima, ima i podkast „Zmajevi minuti“.

Podkast je kod nas još uvek malo korišćen, a čini ga audio snimak koji je dostupan putem interneta za preuzimanje ili slušanje putem računara ili mobilnog uređaja.

Znači, to je poput radija, ali koristimo internet i njegove pogodnosti. Podkast čini zvučni snimak koji možete kada vama odgovara da preslušate, da zaustavite i nastavite, da vratite i ponovo poslušate ako ste nešto propustili. Podkasti su popularnot stekli oko dvehiljadite godine, a procena je da samo u SAD ima preko 200 miliona slušalaca koji prate bar jedan podkast od preko 900 000 koliko se svakodnevno emituju. Zašto? Podkast kao forma je jedina forma sadržaja koja dozvoljava da je pratite dok radite još nešto.

“Naša škola od 2008. godine ima svoj sajt, 2013. smo na Jutjubu otvorili kanal, RTV Zmaj Kovin. Prateći napredak u oblasti informisanja, od sada imamo i podkast. Podkast u našem regionu se preko oko 80% „sluša“ preko Jutjuba koji je i dalje najpopularniji, pa smo zato izabrali upravo ovaj način da budemo informativni servis Zmajeve škole. Prvi razgovor bio je, sasvim očekivano, sa direktorom škole Markom Rajkovićem koji je ukratko informisao o tome kako se škola pripremala i otpočela ovu školsku godinu. Možete ga poslušati na ovoj adresi, a očekujte nas uskoro sa zanimljivim razgovorima, vestima, pričama”, kaže za RTV urednik i autor podkasta, profesor emeritus ove škole Dejan Kreculj.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.