Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Podsećamo: rok za zamenu starih dozvola ističe 10. juna 2017. godine - | K-013 Portal

Podsećamo: rok za zamenu starih dozvola ističe 10. juna 2017. godineOstalo je nešto manje od godinu dana do isteka roka za zamenu starih vozačkih dozvola za nove, biometrijske, a da ne biste čekali poslednji čas, evo šta vam je potrebno da ovu obavezu izvršite na vreme.

Uz zahtev za izdavanje vozačke dozvole potrebno je da priložite i staru vozačku dozvolu, kao i zdravstveno uverenje o sposobnosti za upravljanje motornim vozilima za one kategorije za koje se zahteva izdavanje vozačke dozvole. Lekarsko uverenje ne sme biti starije od šest meseci. Takođe je potrebno poneti važeću ličnu kartu na uvid, kao i uplatnice kao dokaz o plaćenoj naknadi troškova izdavanja vozačke dozvole (u PDF formatu ili u Vordu), i dokaz o plaćenoj republičkoj administrativnoj taksi.

O svemu tome možete se informisati i na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tri uplatnice

Prilikom podnošenja zahteva za izdavanje nove vozačke dozvole treba da popunite tri uplatnice. “Naknada za troškove izrade vozačke dozvole”, u iznosu od 255 dinara, druga “Naknada za izdavanje vozačke dozvole” u iznosu od 621 dinara i “Naknada za republičku administrativnu taksu”, čiji iznos se prepisuje sa tabele.

Sve uplatnice možete podići u SUP-u u mestu gde podnosite zahtev.

Prvobitno je bilo predviđeno da važeće vozačke dozvole treba da se zamene biometrijskim do 10. juna 2014, ali je odlučeno da se taj rok produži kako bi se svim stigli da to obave. Produženje ovog roka je usvojila, po hitnom postupku, Vlada Srbije jer bi u suprotnom, više od milion vozača, koji to još nisu učinili, moralo da zameni stare vozačke dozvole u veoma kratkom roku.

Prema ranijim izjavama ministra unutrašnjih poslova, Nebojše Stefanovića, između 1,2 i 1,5 miliona vozača još uvek ima važeće stare dozvole.

Izmenom Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima, rok za zamenu starih vozačkih dozvola, novim biometrijskim, je 10. jun 2017. godine.

V.J.P.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.