Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Politika: Pančevo postaje srpski Holivud - | K-013 Portal

Politika: Pančevo postaje srpski Holivud

pancevo filmski grad

Na šest hektara niče filmski grad, u kojem će posao naći 90 radnika, oko dvadeset stalno zaposlenih, a u zavisnosti od projekata biće povremeno angažovano njih oko 2.000.

Ono o čemu se u Pančevu šuškalo još pre tri godine, ovih dana postaje realan, a ne filmski scenario. Na šest hektara u zoni grada, koji se po papirima zove „Hipodrom”, niče filmski grad sa pratećim sadržajima, a Pančevo potvrđuje pedigre meke za poslenike sedme umetnosti, piše Politika.

Kao investitor projekta potpisuje se kompanije „Firefly productions” iz Beograda, a prvobitno početak izgradnje je bio planiran za mart prošle godine. No, s pogoršanjem epidemijske situacije izgradnja tri studija sa pratećim objektima površine od 12.000 kvadratnih metara, u kojima će po najavama stalno biti zaposleno oko dvadesetak radnika, a u zavisnosti od projekta povremeno i do 2.000, počela je tek sredinom leta ove godine.

Ono što se može saznati sa informativne table na gradilištu, radovi bi trebalo da traju godinu dana, a izvođač radova je građevinska kompanija W. D. Concord West iz Beograda.

„Filmski” zaplet oko Filmskog studija počeo je još 2019. godine regulacijom i infrastrukturnim opremanjem 60.069 kvadratnih metara zemljišta uz Bavaništanski put, u blizini trkačke staze, ledine na kojoj se decenijama trguje starudijom i na kojoj se nalazi iseljena zgrada izbegličkog centra. Usledila je kupovina gradskog placa za 54,1 milion dinara. Investitor je najavio da planira da uloži i dodatnih 5,8 miliona evra „za podizanje studija, objekata za edukaciju i druge sadržaje, turističkog centra”. Projekat je dobio i predznak „od posebno značaja” za Pančevo, „jer će filmski grad unaprediti turizam, kulturu i promociju grada”.

(Politika)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.