Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website POSADI SVOJ HLAD: Uskoro počinje treća akcija u 100 gradova i opština - | K-013 Portal

POSADI SVOJ HLAD: Uskoro počinje treća akcija u 100 gradova i opština

posadi svoj hlad

I ove jeseni društveno odgovorne kompanije i fondacije obezbeđuju sadnice koje građani besplatno mogu da preuzmu i posade sa članovima svoje porodice. Cilj akcije je pošumljavanje urbanih gradskih i seoskih sredina.

"Krajem novembra meseca objavljujemo na našem sajtu i lokalnim portalima datum, tačno vreme i lokaciju na svim mestima za podelu besplatnih sadnica.

Obezbeđene su dvogodišnje sertifikovane sadnice belog jasena sa visokim procentom uspešnosti sadnje. Svako ko želi da preuzme sadnicu ima samo jednu obavezu, da je posadi. Ko nikada nije posadio drvo može to da učini uz uputstvo za sadnju koje takođe dolazi uz svaku sadnicu. Za sve građane koji nemaju slobodnu lokaciju za sadnju a žele da posade Svoje drvo, lokalne samouprave obezbeđuju lokacije za slobodnu sadnju", kažu organizatori za portal K-013. 

Određeni broj sadnica opštinska uprava odmah po prijemu prosleđuju školama i vrtićima svoje opštine da bi se i najmlađi uključili i edukovali o važnosti sadnje drveća.

Broj sadnica za podelu varira od opštine do opštine u zavisnosti od mogućnosti lokalne privrede da se uključi u akciju i obezbedi veći broj sadnica za građane mesta u kom posluju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.