Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Posle Beograda, i u Pančevu nalepnice „Ratko Mladić osuđen za genocid“ - | K-013 Portal

Posle Beograda, i u Pančevu nalepnice „Ratko Mladić osuđen za genocid“

nalepnice ratko mladic pancevo

Nalepnice s natpisom "Ratko Mladić osuđen za genocid" osvanule su tokom prepodneva na više mesta u Pančevu, objavila je neformalna grupa građana Borba Stalna.

Uz nekoliko fotografija medijima je prosleđena i poruka da su „akciju izveli građani“.

Nalepnice sa porukom „Ratko Mladić osuđen za genocid“ pojavile su se u petak i u Beogradu, a u saopštenju dostavljenom medijima navedeno je: „Građani neće stati spomen-mural mora pasti“.

Izvestioci Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) pozvali su u vlasti u Srbiji da uklone mural Ratka Mladića u Beogradu i preduzmu oštre mere protiv veličanja ratnih zločinaca.

U saopštenju beogradske kancelarije PSSE naglašava se da izvestioci Pjero Fasino (Italija) i Ijan Lidel-Grendžer (UK) od vlasti Srbije traže da preduzmu „nedvosmislene mere protiv veličanja osuđenih ratnih zločinaca i da uklone, bez odlaganja, mural u Beogradu koji veliča Ratka Mladića, osuđenog za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti“.

„Zaprepašćeni smo neuspehom vlasti – uprkos odluci komunalne policije – da uklone ovaj nelegalno postavljen mural“, naglasili su izvestioci Saveta Evrope za Srbiju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.