Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website POŽAR u garaži u naselju Kotež 2 podmetnut!? Oglasilo se Više javno tužilaštvo - | K-013 Portal

POŽAR u garaži u naselju Kotež 2 podmetnut!? Oglasilo se Više javno tužilaštvo

pozar, garaza kotez 2, pancevo, k-013

Više javno tužilaštvo u Pančevu je 19. juna 2024. podnelo zahtev sudiji za maloletnike Višeg suda u Pančevu za pokretanje pripremnog postupka protiv trojice maloletnika iz Pančeva, dvojica rođena 2009. i jedan 2008. godine, zbog sumnje da su počinili teško delo protiv opšte sigurnosti.

Oni se terete da su 12. maja 2024. u garaži u ulici Stevana Šupljikca br. 113a izazvali požar koji je prouzrokovao štetu od oko 38 miliona dinara. Maloletnici su, kako navodi VJT, upaljačem zapalili otpad, što je dovelo do požara, a jedan od njih je dodatno zapalio ceradu na vozilu, što je proširilo vatru na ceo objekat.

Tužilaštvo je predložilo da sudija sasluša maloletnike, njihove roditelje, i petoro oštećenih, te da se pribavi nalaz Centra za socijalni rad „Solidarnost“ o maloletnicima.

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu, zajedno sa Odeljenjem za vanredne situacije i Odeljenjem kriminalističke policije, utvrdilo je da je D.M. (rođen 1959. godine) iz Pančeva izvršio prekršaj jer je u svojoj garaži nepropisno držao zapaljive gasove. Prekršajnom sudu će biti podnet zahtev za pokretanje postupka protiv njega.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.