Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PREGLED VESTI 02. JANUAR - | K-013 Portal

PREGLED VESTI 02. JANUAR

Kraj godine Služba za transfuziju u Pančevu dočekala je sa veoma niskim rezervama A pozitivne i B negativne krvne grupe. Taj nivo zaliha krvi može da obezbedi funkcionisanje službe u narednih 3 do 4 dana. Prva zakazana akcija dobrovoljnog davanja krvi u 2016-oj je 5. i 6. januara u Azotari od 7 do 10 sati.Ostali građani koji žele da daju krv mogu to da učine od ponedeljka, 4. januara kada Transfuzija počinje da radi radnim danom od 7 do 15 i subotom od 8 do 13 sati

Povodom najave javne rasprave o nastavi veronauke i građanskog vaspitanja, predlog Srđana Verbića, ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, da se učenici u osnovnim i srednjim školama rasterete obimnog gradiva zaslužuje, po mišljenju Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana, zaslužuje ozbiljnu pažnju i stručne i laičke javnosti. Kako u saopštenju piše, zvuči neverovatno priznanje ministra Verbića da za petnaest godina, koliko se u školama u Srbiji izvodi verska i nastava građanskog vaspitanja, nijednom nije urađena ozbiljna analiza efekata nastave ovih predmeta.

Danas će raditi Zelena pijaca i Robna pijaca ''Aerodrom'' odnosno buvljak, a biće dežurna Pošta u Ulici Svetog Save u Pančevu. Radnici „Parking servisa” neće kontrolisati plaćanje za parkiranje vozila na zoniranim parkiralištima ni danas ni sutra.
Autobusi ATP-a prevoziće putnike po prazničnom redu vožnje.

Pioniri košarkaškog kluba Kris Kros iz Pančeva osvojili su prvo mesto u kategorijama U15 i mini U10 na Božićnom turniru u Grčkoj, koji je održan od 26. do 30. decembra 2015. godine u organizaciji košarkaških klubova G.A.S.Halkidonas i K.A.S. Neas Raidestos, u mestima Halkidona i Vasiliki. Borbe na terenu, dobra atmosfera, lepo druženje van terena i obilazak kulturno istorijskih spomenika u Solunu obeležile su naš boravak u Grčkoj, saopšteno je iz KK Kris Kros.

 Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.