Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PREGLED VESTI 22. DECEMBAR - | K-013 Portal

PREGLED VESTI 22. DECEMBAR

Publikacija „Imam pravo da...“ na mađarskom, slovačkom i makedonskom jeziku biće danas predstavljene u dve mesne zajednice – Jabuka i Vojlovica. U saradnji sa predsednicima Skupština mesnih zajednica dogovorene su posete u 11 sati u Mesnoj zajednici Jabuka, a u 13 sati u Mesnoj zajednici Vojlovica. Ove publikacije su objavljene na pet jezika nacionalnih zajednica i objašnjavaju nadležnosti grada, na koji način ostvariti svoja prava, ali i kako najlakše doći do različitih dokumenata i obrazaca. Objavljene su u okviru projekta “Skupština za sve“ koji sprovodi grad Pančevo, sufinansira Savet Evrope, a deo je projekta “Promocija ljudskih prava i zaštita manjina u jugoistočnoj Evropi” koji sprovodi Savet Evrope i Evropska Unija.

Okrugli sto na temu obrazovanja dece sa smetnjama u razvoju koja žive u ustanovama socijalne zaštite održan je juče u Pančevu. Cilj okruglog stola je bio da se lokalnim akterima predstave postojeći podaci o obrazovanju dece sa smetnjama u razvoju koja su na institucionalnom smeštaju, da se otvori konstruktivna diskusija o teškoćama i barijerama pri ostvarivanju prava na obrazovanje i da svi učesnici zajedno formulišu moguća rešenja.

Zaposleni u Radnoj jedinici „Centar za sakupljanje i razvrstavanje reciklabilnih materijala“ JKP-a „Higijena“ Pančevo postavili su u četvrtak, 17. decembra, zvonaste kontejnere za staklenu ambalažu na šest mesta u centru grada - u ulici Vojvode Radomira Putnika – ispred Nacionalne službe za zapošljavanje, u „limenom“ parku i ispred robne kuće, zatim preko puta ulaza u Njegoševu ulicu iz Karađorđeve, blizu stare pošte i u blizini Gradske biblioteke.

Polaznici Muzičkog zabavišta i njihova nastavnica Miljana Vinčić upriličiće novogodišnji koncertić danas od 17 sati. Oni će izvesti pesmice posvećene zimi, praznicima i drugarstvu, a nakon programa će im Deda Mraz uručiti paketiće.

Prognoza vremena: jutro sveže i maglovito. Tokom dana pretežno sunčano i relativno toplo. Vetar slab, južni i jugozapadni. Minimalna temperatura 3°C, maksimalna dnevna 11°C.

Narednih dana jutra će biti vedra i sveža, ponegde i maglovita.  U sredu i četvrtak sunčano i veoma toplo vreme za ovo doba godine, maksimalna temperatura ponegde i do čak 15°C.  U petak i za vikend uslova za maglu i tmurno vreme biće u većini predela, naročito u nizijama, i očekuje se malo hladnije, ali i dalje iznadprosečno toplo.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.