Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PREGLED VESTI 23. DECEMBAR - | K-013 Portal

PREGLED VESTI 23. DECEMBAR

Budžet grada Pančeva za 2016. godinu iako će biti manji za oko 200 miliona dinara od ovogodišnjeg, obezbediće mnogo više investicija, više od 90, kaže zamenik gradonačelnika Saša Levnajić. Prema predlogu budžet će iznositi 5 milijardi i 661 milion dinara.  Odbornici grada Pančeva razmatraće predlog budžeta na sednici zakazanoj za 28. decembar.

Nacrt budžeta grada Pančeva za 2016. godine i realizovane aktivnosti u okviru projekta Participativno budžetiranje biće predstavljeni danas u 18 časova u Maloj Sali Gradske uprave. Iz Gradske uprave pozivaju predstavnike biznis sektora, civilnog sektora i zainteresovane građanke i građanke da se upoznaju sa budžetom i budžetskim procesom.

Regionalna privredna komora Pančevo, u svojim prostorijama, u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, danas u 12 sati će organizovati tematsku sednicu Odbora sa akcentom na prezentaciju: „ Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima“

U galeriji narodnog muzeja Pančevo danas u 12 sati biće održana promocija novog broja “Glasnika muzeja Banata”. Reč je o stručnom časopisu za nauku, umetnost i kulturu koji Narodni muzej Pančevo izdaje još od 1988. godine. Na promociji će govoriti direktori muzeja iz Vršca, Kikinde, Zrenjanina, Bele Crkve i Pančeva.

Predstava “Crvena: Samoubistvo nacije”, koja govori o položaju žena u Srbiji, mizoginiji, nasilju i demografskoj katastrofi, biće odigrana 23. decembra u 21 sat u Kulturnom centru Pančevo. U predstavi igra šesnaest muškaraca koji se zalažu za ženska prava i rodnu ravnopravnost. Cena karte: 500 dinara

Prognoza vremena: u Pančevu i okolini jutro sveže i maglovito. Tokom dana sunčano i relativno toplo vreme. Vetar slab, južnih pravaca. Minimalna temperatura 2°C, maksimalna dnevna 12°C. Narednih dana jutra će biti vedra i sveža, ponegde i maglovita. U četvrtak sunčano i veoma toplo vreme za ovo doba godine, maksimalna temperatura ponegde i do čak 15°C. U petak i za vikend uslova za maglu i tmurno vreme biće u većini predela, naročito u Vojvodini i očekuje se malo hladnije, ali i dalje iznadprosečno toplo. Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.