Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PREGLED VESTI 28. NOVEMBAR - | K-013 Portal

PREGLED VESTI 28. NOVEMBAR

Ženska mirovna grupa 14. Ženski dan organizovaće u Kulturnom centru u Pančevu, u izabinskom prostoru na poslednjem spratu, danas od 15 do 18 sati, a tema će biti “Asertivnost u komunikaciji”. Osnovna ideja radionice je sticanje znanja o sopstvenim kapacitetima i prepoznavanje sopstvenih potreba, prava i načina za uspešno komuniciranje. Ženski dan je, kao i uvek, otvoren i besplatan za sve žene!

U holu gradske uprave Pančevo, sinoć je organizovan kviz “Saobraćajci” o poznavanju pravila u saobraćaju u kojem će učestvovati đaci nekoliko pančevačkih škola. Reč je o završnoj fazi projekta “Saobraćajci” koji je podržan na konkursu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, a koji sprovodi Udruženje građana “Prepoznaj u sebi”. Cilj Projekta „Saobraćajci“ je unapređenje bezbednosti dece i mladih u saobraćaju.

Za ljubitelje rok muzike, pravi izbor će biti muzički program “Dva minuta pažnje” danas u dvorani “Apolo” u 20 časova, u okviru festivala ženskog stvaralaštva „Hajde da virimo“. Posetioci će imati priliku da pogledaju film “Boye: Prvi pravi ženski zvuk” Brankice Drašković, a nakon toga sledi koncert četiri ženska benda: „Fandango“, „Plamp“, „Nemesis“ i „Vibrator u rikverc“.

Predstava “Crvena: Samoubistvo nacije”, koja govori o položaju žena u Srbiji, mizoginiji, nasilju i demografskoj katastrofi, biće odigrana 23. decembra u 21 sat u Kulturnom centru Pančevo. U predstavi igra šesnaest muškaraca koji se zalažu za ženska prava i rodnu ravnopravnost. Cena karte: 500 dinaraPratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.