Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Saobraćajni poligon za edukaciju dece u Brankovoj školi - | K-013 Portal

Saobraćajni poligon za edukaciju dece u Brankovoj školi

saobracajni poligon za edukaciju dece, os branko radicevic pancevo

Tradicionalno, sa početkom nove školske godine, u Osnovnoj školi “Branko Radičević” organizuje se saobraćajni poligon kao deo praktične nastave za učenike prvih razreda osnovnih škola.

Ovaj poligon se sastoji od maketa pešačkih prelaza, trotoara, puteva, semafora i najčešće korišćenih saobraćajnih znakova. Kroz ovu obuku će proći sva deca iz svih 19 osnovnih škola u gradu Pančevu i na taj način steći neka osnovna saznanja po pitanju bezbednosti učesnika u saobraćaju.

Predrag Živković, član Gradskog veća grada Pančeva, zadužen za saobraćaj i komunalnu delatnost izjavio je da grad Pančevo po ovom pitanju često dobija pohvale i zahvaljujući dobroj saradnji sa Nacionalnom agencijom za bezbednost saobraćaja, uvek se sve ideje i predlozi realizuju i tu grad Pančevo spada među 10 najaktivnijih lokalnih samouprava u državi.

Željko Ranković, saobraćajni inženjer i rukovodilac edukacije dece ispred Modela 5, firme koja je zadužena ovaj posao je rekao:

– Iskoristili smo pozitivna iskustva i struku psihologa da bismo pripremili program za edukaciju dece. Najčešće situacije koje se dešavaju u saobraćaju, gde nam nažalost deca stradaju, pokušali smo da obradimo kroz ovakve poligone, imamo ih nekoliko, koje proizvodimo, montiramo i držimo obuku na njima. Obučavamo učitelje, odnosno edukatore koji mogu ovu edukaciju sprovoditi više puta, što je neophodno. Vrlo sam zadovoljan što sam danas u Pančevu. Malo je gradova kao što je Pančevo, jer od 2016. godine ovu aktivnost, ovu edukaciju sprovodimo u Pančevu, odnosno Pančevo je nabavilo poligon i organizuje edukacije. Pozitivan efekat i rezultat toga jeste da je grad Pančevo postigao cilj, stradanje dece je iz godine u godinu sve manje. Siguran sam da pored ogromne zasluge roditelja i učitelja ima i ovakav pristup pre svega lokalne samouprave, lokalne zajednice za bezbednost dece.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.