Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Slobodni PANČEVCI prošetali centralnim ulicama: "Dosta je bilo! Stop nasilju! Podržavamo paore!" (VIDEO) - | K-013 Portal
protest, pancevo, pancevo mora da stane

Slobodni PANČEVCI prošetali centralnim ulicama: "Dosta je bilo! Stop nasilju! Podržavamo paore!" (VIDEO)Večeras je u Pančevu održan protest protiv nasilja - "Pančevo mora da stane".  Oko 600 ljudi je šetalo glavnim gradskim ulicama. Skup su organizovali Narodna stranka, Demokratska stranka i Zeleno-levi front.

Na početku protesta prisutnim slobodnim građanima i građankama Pančeva obratila se Tamara Maksić ispred Zeleno-levog fronta:

"Slobodni ljudi, hvala vam što ste se odazvali pozivu na ovaj skup, što ste prepoznali značaj ovog trenutka da budemo solidarni i ujedinjeni i što ste shvatili prioritet da se sada ovde nađemo i pokažemo da je Pančevo protiv nasilja. Srbija mora da stane zato što se predugo kreće u smeru nakaradnih vrednosti. Mora da stane da bi promenila smer", rekla je između ostalog Maksić.

pancevo protest pancevo mora da stane 11

Ona je nakon toga ponovila koji su zahtevi protesta a to su smena rukovodstva REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti, podmetačine i kontinuirano krše novinarski kodeks. Oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje i obmanjuju građane a to su televizija Pink i Hepi, smena ministra policije Bratislava Gašića i prosvete Branka Ružića, koji je u međuvremenu podneo ostavku i  hitno zasedanje Narodne skupštine na kojoj će se razmatrati odgovornost u Vladi Republike Srbije i bezbednosna situacija u zemlji.

pancevo protest pancevo mora da stane 10

Okupljeni slobodni i neucenjeni građani i građanke Pančeva su nakon toga pošli u mirnu i dostojanstvenu šetnju ulicama Vojvode Radomira Putnika, Karađorđevom, Braće Jovanović i Dimitrija Tucovića do krajnjeg cilja na Trgu slobode.

pancevo protest pancevo mora da stane 13

Na kraju šetnje, velikom broju građana obratio se i Aleksandar Caran:

"Hvala vam na ovako velikom odzivu. Pozivam vas sve da se i sutra okupimo ispred skupštine u Beogradu, pošto zaista sve mora da stane. Želim odavde i da pošaljemo ogromnu podršku za našu braću paore, da istraju u svojim zahtevima, jer bez njih ni mi nemamo budućnost!", rekao je Caran. 

pancevo protest pancevo mora da stane 15

Kako je izgledalo na današnjem protestu pogledajte video:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.