Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sumnjivi troškovi manifestacije "Dani Vajferta": Da li je javni novac iskorišćen na pravi način? - | K-013 Portal

Sumnjivi troškovi manifestacije "Dani Vajferta": Da li je javni novac iskorišćen na pravi način?

Pančevo, Turistička organizacija, budžet Grada, transparentnost, manifestacija Dani Vajferta, inspekcijska provera, javna sredstva, nepravilnosti.

Iz budžeta Grada Pančeva prebačeno je čak 7,8 miliona dinara Turističkoj organizaciji Pančevo na ime "Specijalizovanih usluga", koje uključuju i organizaciju nedavno završene manifestacije "Dani Vajferta".

Nedostatak transparentnosti i nedovoljno jasne informacije o tome na šta je tačno utrošen taj iznos samo pojačavaju sumnje i skepticizam javnosti.

Stoga je neophodno da nadležne inspekcije deluju i temeljno ispitaju ove navode koji stoje u Programu rada i finansijskom planu Turističke organizacije Pančevo za 2023. godinu.

Inspekcijska provera faktura i ugovora postaje neophodna kako bi se detaljno ispitale finansijske transakcije vezane za "Dane Vajferta" i utvrdilo da li su se dogodile nepravilnosti ili zloupotrebe javnih sredstava, unutar stavke "Specijalizovane usluge“, s obzirom da je u okviru manifestacije organizovano nekoliko koncerata i sajmovi hrane, rukotvorina i kraft pivara.

Posebnu pažnju izaziva činjenica da je Turistička organizacija Pančevo imala minimalne troškove oko tezgi koje su koristili sajamski izlagači tokom ove manifestacije, jer je većina u vlasništvu same organizacije, što dodatno podstiče sumnje o opravdanosti transfera ovolikog novca.

Transparentnost i odgovorno upravljanje javnim sredstvima su ključni za povrat poverenja građana u lokalnu upravu. Građani Pančeva imaju pravo da budu potpuno informisani o tome kako se koristi njihov novac, naročito kada je reč o javnim sredstvima iz gradskog budžeta.

Ako se utvrdi da su javna sredstva korišćena na neprikladan način ili da su postojale nepravilnosti, očekuje se da odgovorna lica iz Turističke organizacije Pančevo snose posledice za svoje postupke.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.