Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Treći deo Re:connect festivala donosi konferenciju „Zeleni gradovi“ i izložbu u Svilari u Pančevu - | K-013 Portal

Treći deo Re:connect festivala donosi konferenciju „Zeleni gradovi“ i izložbu u Svilari u Pančevu

reconnect festival, pancevo

Re:connect festival ove subote, 22. oktobra, predstavlja svoj treći deo, koji će se odigrati u Svilari u Pančevu. U pitanju je konferencija „Zeleni gradovi“ (Green cities), koja ima za cilj da podrži zelenu tranziciju grada Pančeva, tako što će okupiti vodeće stručnjake iz različitih oblasti i lokalnu zajednicu kako bi zajedno ponudili viziju Pančeva kao pametnog i zelenog grada.

Vodeći domaći i svetski stručnjaci - arhitekte, urbanisti, ekolozi, biolozi i aktivisti i lokalna zajednica okupiće se na konferenciji u subotu, od 14 časova, da razgovaraju o razvoju grada Pančeva i predlože ideje koje će poboljšati kvalitet života građanima Pančeva. Konferencija će istražiti teme kao što su urbana mobilnost, urbana priroda - vraćanje prirode u gradove, transformacija industrijskog nasleđa u ekološke ili kulturne centre, obnovljivi izvori energije.

Program konferencije:

14:00-15:30 - panel „Zeleni gradovi“ (Green cities)

· Max Schwitalla, arhitekta (Berlin) - Urban shell koncept

· Ranko Božović, inženjer - Blue green system solutions

· Danijela Rodić Milovanović, arhitekta

15:30-16:00 – pauza

16:00-17:30 - NGO panel/radionica Sinhro – “Zeleni gradovi kroz vizuru civilnog društva”

17:30-17:50 – pauza

17:50-18:20 - Speed dating - kratki sastanci socijalnih preduzeća i predstavnika poslovnog sektora

18:30 - otvaranje izložbe „Instrumenti upravljanja integralnim urbanim razvojem na primeru grada Pančeva“ (izložba završnih master radova generacija studenata 2014/2015: Master akademske studije Integralni urbanizam Univerziteta u Beogradu, Arhitektonskog fakulteta)

18:30 – 20:00 - Koktel i networking / Aleksandra Hrib

Svi programi Re:connect festivala su besplatni, a svi zainteresovani da isprate konferenciju ’’Zeleni gradovi’’, mogu se prijaviti do petka, 21.oktobra do 12 časova putem ovog linka: PRIJAVA ZA GREEN CITIES KONFERENCIJU.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.