Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Crepaji slikari stvaraju uz muziku i opušteno druženje u tradicionalnom banatskom ambijentu - | K-013 Portal

U Crepaji slikari stvaraju uz muziku i opušteno druženje u tradicionalnom banatskom ambijentu

likovna kolonija crepaja, banat blues cafe, slic 2021

Južnobanatska Crepaja poslednjih godina je domaćin međunarodne likovne kolonije. Slikari stvaraju u dvorištu stare, banatske kuće, dok iz obližnjeg kafea dopire muzika - od klasike do džeza.

Tradicionalni banatski ambijent u Crepaji privukao je ove godine slikare, najviše iz Pančeva i Beograda, na likovnu koloniju, koja se voli zbog lepog druženja, dobre hrane i pratećih događaja, kao što su književne i muzičke večeri i izložbe lokalnih umetnika, a ovog puta je to slikar naive Pavel Hajko iz Kovačice.
Konstantin Stupovski, slikar iz Pariza kaže da je u odnosu na neke druge kolonije razlika, piše RTS. 

„Da, svakodnevno možemo da slušamo živu muziku, džez, bluz, fank i to mi se mnogo sviđa“.

BIG PENA PARTY, BIG Pančevo

„Ovo je sedma godina za redom, imamo 18 učesnika, dva iz inostranstva, iz Pariza i Moskve, družili smo se i radili četiri dana“, navodi Ivan Karafilovski, slikar i organizator likovne kolonije

Crepajačka likovna kolonija daje slikarima slobodu u izboru tehnika i tema, pa je tako neke inspirisala banatska ravnica, priroda, ljudi, a neki su dali svoj umetnički odgovor na trenutnu situaciju u kojoj se celi svet nalazi zbog korone.

„Kolonija u Crepaji je jedna od najluđih, najslađih, najlepših kolonija na kojima sam bio, a bio sam puno, čak sam neke i organizovao. Bolja je i od nekih koje sam ja organizovao. Spontano, fino druženje, igranje, a rezultat je sasvim zadovoljavajuće stvaranje, i svi su srećni i zadovoljni“, utisak je Miloša Kostića, slikara iz Beograda.

Dela nastala na ovoj likovnoj koloniji krasiće ambijent „Banat bluz kafea“ do sledeće godine i novog druženja sa umetnicima.

(rts)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.