Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Kovinu je osnovana Podružnica Društva za srpski jezik i književnost Srbije - | K-013 Portal

U Kovinu je osnovana Podružnica Društva za srpski jezik i književnost Srbije

podruznica drustva za srpski jezik i knjizevnost

U Kovinu je osnovana Podružnica Društva za srpski jezik i književnost Srbije u Južnom Banatu, i to za Vršac, Belu Crkvu, Plandište i Kovin, saopšteno je iz Društva za srpski jezik i književnost Srbije.

Predsednici podružnice su Maša Vuletić, profesorka srpskog jezika i književnosti u OŠ „Đura Jakšić“ u Kovinu, koja će biti zadužena za takmičenja iz srpskog jezika i jezičke kulture i Dušan Simić, profesor srpskog jezika i književnosti u osnovnoj školi „Bora Radić“ u Bavaništu, koji će biti zadužen za Književnu olimpijadu.

- Ovim želimo da podstaknemo naše profesore da se udruže i osnuju podružnice Društva tamo gde je neophodno (po mogućstvu jedan okrug, jedna podružnica), kao što su Severnobanatski, Srednjebanatski, Pomoravski i Zaječarski okrug. Podružnice su važne i nama i profesorima osnovnih i srednjih škola, jer one, između ostalog, pomažu u boljem i bržem informisanju i organizovanju aktivnosti, kako za takmičenja, tako i za seminare, navodi se u saopštenju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.