Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U subotu tri besplatna turistička obilaska Pančeva - | K-013 Portal

U subotu tri besplatna turistička obilaska Pančeva

obilazak panceva, pancevo, turisticki obilazak

Udruženje građana „Poseti Pančevo” poziva zainteresovane sugrađane na tri besplatna turistička obilaska Pančeva, koji će, pod zajedničkim nazivom „Kulturna stanica Pančevo” biti realizovani u subotu, 30. septembra 2023. godine.

Prvi turistički obilazak, „Versko Pančevo”, počeće u 10 sati u porti Preobraženske crkve u Gornjoj varoši, odakle će se posetioci uputiti u obilazak drugih verskih objekata u gradu koji Pančevcima sada već stotinama godina služe u religiozne svrhe.

 

Za 13 sati na platou ispred Narodnog muzeja, u Gradskom parku, zakazan je početak drugog obilaska, nazvanog „Književno Pančevo”, tokom koga će se prisutni upoznati sa delom bogate istorije, tradicije, kulture i baštine pisane književne i novinarske reči.

Na treći obilazak, u istraživanje „Zagonetnog Pančeva”, učesnici ovog događaja krenuće u 16 sati sa platoa ispred zgrade Gradske uprave, ali sadržina tog obilaska mora da ostane zagonetna...

Turistički vodiči kroz istoriju i kulturu Pančeva biće i ovoga puta Živana Krejić i Nenad Živković.

Događaj će biti organizovan povodom Svetskog dana turizma, uz pokroviteljstvo Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Fakulteta za poslovne studije i pravo Univerziteta Union.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.