Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U toku je obilazak vrtića u Pančevu - | K-013 Portal

U toku je obilazak vrtića u Pančevu

decija radost pancevo, vrtic cuperak, ljiljana vojnov, tatjana bozic, vrtic, obilazak

Članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, mr Tatjana Božić je sa v.d. direktorkom „Dečje Radosti“ Ljiljanom Vojnov posetila juče vrtić „Čuperak“ na Strelištu.

Za ovu godinu u planu je zamena parketa i sređivanje dvorišta. Cilj obilaska je da se sagleda postojeće stanje, kao i potrebe, kako bi se blagovremeno planirale aktivnosti za naredni period.

– Takođe, želimo da se uverimo o nesmetanom početku rada za sledeću „školsku“ godinu, imajući na umu da pandemija i dalje nije završena i da mere treba da se poštuju. Nastavljamo sa obilascima, svaki vrtić je specifičan i ima neki poseban stil rada, naravno poštujući propisan plan i program Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, istaknuto je tokom obilaska.

Glavni vaspitač, Sofija Vidanović predstavila je vaspitno-obrazovni plan za mesec avgust u sklopu kojeg će biti organizovane igre i aktivnosti u kojima će deca istraživati svet oko sebe, predmete iz svoje okoline i podsticati razvijanje mašte. U fizičke aktivnosti spadaju poligon spretnosti, igre sa loptama, obručevima, lastiš itd. U okviru likovnog obrađuju se teme: „Mešamo boje- šta smo dobili?“, „Valjam stvaram- plastelin“ i oslikavanje temperama i vodenim bojama na različitim podlogama. Muzičke aktivnosti: korišćenje sopstvenog tela kao instrumenta (pljeskanje, tapšanje, pucketanje), slušanje instrumentalne muzike, osmišljavanje pokreta u ritmu muzike (promena ritma brzo-sporo) i igre uz muziku: muzičke stolice, muzički ledeni deda. Ona je takpđe dodala da je u avgustu dežuran vrtić „Čuperak“, tako da tu borave i deca iz vrtića „Veverica“ i da su organizovane 2 jaslene i 3 obdanišne grupe od 3 do 6 godina.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.