Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Učesnicima protesta u Pančevu stižu prekršajne prijave - | K-013 Portal

Učesnicima protesta u Pančevu stižu prekršajne prijave

prekrsajne prijave, blokada pancevo, ekoloski ustanak

Više naših sugrađana javilo se K-013 portalu s informacijom da su dobili prekršajne prijave zbog učešća na protestu 27. novembra u Pančevu.

Kako se navodi u identičnim prijavama, koje su uzgred budi rečeno pisane nogama umesto rukama, u isto vreme (14.00h) na istom mestu, u Ulici Moše Pijade naspram kućnog broj 17 "imenovani pešak ne sme da se kreće i zadržava na kolovozu, izuzev u slučajevima predviđenim zakonom, čime je imenovani postupio suprotno zakonskim odredbama člana 93 ZOBS-a". Dalje se navodi da je time prekršen član 333, stav 1, tačka 51 Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i izrečena je kazna u iznosu od 5,000 dinara. 

Kako su nam sugrađani rekli, nikoga od njih nisu legitimisali na sam dan protesta.

Podsetimo, na protestu koji se održao u subotu 27. novembra, građani Pančeva su prelazili put na pešačkom prelazu u ulici Moše Pijade naspram broja 17 i tako, prema onome što piše u prijavi, načinili prekršaj. 

Inače, Ekološki ustanak najavio je za subotu 4. decembra novu blokadu puteva. Za Pančevo je najavljena blokada kod Grge u 14 sati. 

Prema uputstvu, kojeg su ranije danas izdali, savetuje se da se zbog najavljenog hladnog vremena nose kape i maske (zbog kovida) kako bi se ovakve situacije sa prijavama eventualno sprečile. 

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.