Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Upis u prvi razred osnovne škole - | K-013 Portal

Upis u prvi razred osnovne školeSekretarijat za javne službe i socajalna pitanja obaveštava građanke i građane o uslovima upisa učenika u prvi razred osnovne škole za školsku 2016/2017. godinu.

Upis učenika u prvi razred osnovne škole je obavezan za svu decu rođenu od 1. marta 2009. do kraja februara 2010. godine.

U prvi razred osnovne škole upisuju se sva deca koja do početka školske godine (septembar 2016. godine) imaju najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina. U osnovnu školu mogu da se upišu i deca starija od sedam i po godina, koja zbog bolesti ili iz drugih opravdanih razloga nisu upisana u školu.

Prijavljivanje dece za upis u prvi razred vrši se u osnovnim školama tokom aprila, dok se sam upis realizuje tokom maja i juna.

Za upis deteta u osnovnu školu, roditelj podnosi sledeću dokumentaciju:

- Izvod iz matične knjige rođenih (za dete),
- Lekarsko uverenje da je dete zdravstveno sposobno za polazak u školu,
- Dokaz o teritorijalnoj pripadnosti školi (fotokopija prijave stana ili lične karte roditelja),
- Uverenje da je dete pohađalo pripremni predškolski program.

Upis se obavlja u kancelariji sekretara školem, a ispitivanje deteta obavljaju pedagog i psiholog škole.

U školu za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju, dete, odnosno učenik upisuje se na osnovu mišljenja Interresorne komisije za procenu potreba za pružanjem dodatne obrazovne, zdravstvene ili socijalne podrške, uz saglasnost roditelja, odnosno staratelja.

Za sva detaljnija obaveštenja, roditelj se može obratiti najbližoj osnovnoj školi (kojoj teritorijalno pripada), saopšteno je iz Gradske uprave Pančevo.

V.J.P.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.