Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uručeni ključevi porodicama koje će se useliti u zgradu za socijalno stanovanje - | K-013 Portal

Uručeni ključevi porodicama koje će se useliti u zgradu za socijalno stanovanje

Ključeve socijalnih stanova za izdavanje za sedam porodica u novoizgrađenoj zgradi u Ulici Maksima Gorkog u Pančevu uručili su danas gradonačelnik Saša Pavlov i potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Nakon potpisivanja ugovora 29. januara i dodele ključeva 8. februara, sedam korisnika sa porodicama useliće se u stanove za izdavanje, a korisnici su odabrani po Konkursu na osnovu Odluke o davanju u zakup stanova na određeno vreme, na period od pet godina.

Gradonačelnik Saša Pavlov čestitao je Pančevcima koji su danas dobili stanove, koji će znatno da im poboljšaju uslove stanovanja.

“Mi smo tu da razvijamo i dalje ovakve programe. Za jedan smo potpisali ugovor krajem prošle godine, taj objekat je u izgradnji u Čumićevoj ulici. Ja se iskreno nadam da ćemo već negde krajem ove i sledeće godine, najdalje početkom 2017. godine, ponovo imati priliku da ugostimo potpredsednicu i da podelimo nekim novim sugrađanima ključeve za stanovanje, rekao je Pavlov.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je da je za izgradnju socijalnih stanova u Pančevu lokalna samouprava, osim infrastrukturno opremljenog zemljišta obezbedila 17 miliona dinara, a da je iz republičkog budžeta dato još 11 miliona dinara. Ona je istakla da su socijalni stanovi, koji imaju između 30 i 60 kvadrata, urađeni po svim evropskim standardima, uključujući standarde energetske efikasnosti i da su jednakog kvaliteta kao i stanovi koji se kupuju na tržištu. Mihajlovićeva je dodala da je u ovom trenutku u Srbiji izgrađeno ili se gradi ukupno 134 stana, koji se dodeljuju građanima koji ne mogu da reše stambeno pitanje bez pomoći države.

Humanitarna akcija 12.02. 2016 od 18 – 20 h u vinariji Djuric ul.Maksima Gorkog 71, Pancevo od 18 -20 h Vece vina poezije i ljubavi Organizatori : Udruzenje Multiple skleroze Pančevo, Knjizevni klub Prota Vasa Zivkovic, Vinarija Djuric Emisija “ I mi smo tu “ radio Panceva koju uredjuje i vodi Dobrila Jovanovic Izlozba slikarskih radova Udruzenja za obolele od Multiplex skleroze koji su nastali iz projekta “ Sve sto je lepo ima boje “ koji je finansirao Grad Pancevo. Dodjite da se druzimo i podrzimo ovakve akcije u nasem gradu

Događaju su prisustvovali i članica Gradskog veća zadužena za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Suzana Jovanović, direktor JP "Gradska stambena agecija" Pančevo Aleksandar Brkić i predsednica Komisije za davanje u zakup gradskih stanova Zdenka Jokić.

V.J.P.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.