Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uspešno šesto "Preobraženjsko kolo" - Omoljička Smotra narodnog stvaralaštva - | K-013 Portal

Uspešno šesto "Preobraženjsko kolo" - Omoljička Smotra narodnog stvaralaštva

U subotu 20. avgusta, u 20 sati na platou ispred Doma kulture u Omoljici se održala, tradicionalno popularna i vrlo posećena kulturna manifestacija, Smotra narodne igre i pesme pod nazivom "Preobraženjsko kolo 2016" u organizaciji KUD-a "Žisel".

Ova smotra folklora se održava kao krunski događaj Omoljačkih "Dana porodice" i uvek je obeležena u vrlo brojnom društvu folklornih ansambala i umetnika iz Srbije i inostranstva, gde se obeležava i praznik ovog mesta, slava Preobraženja Gospodnjeg.

Tačno u 20 sati počeoje program svih učesnika u centru Omoljice . Preko 250 folklorista, dece svih uzrasta i omladine odevenih u narodne nošnje, uz pesmu i muziku više orkestara i svirku na različitim narodnim instrumentimaa, puna 2 sata je uveseljavalo svoje sugrađane. Prepun plato ispred Doma kulture nije mogao da primi svu zainteresovanu publiku koja je ceo koncert ispratila uz ovacije na nogama a na kraju programa su se svi zaigrali beskonačno narodno kolo.

Koncert su započeli domaćini iz KUD-a "Žisel" prezentovanjem folklornog umeća svoje 4 folklorne grupe a za njima i gosti iz ansambla KUD-a "Lozovik" , KUD "Lipe" kod Smedereva, KUD "Bubušinac" kod Požarevca , KUD "Klenovnik" kod Kostolca, Tamburaški orkestar "Kovinski bećari" i članovi Škole sviranja na klasičnim i tradicionalnim instrumentima pri KUD-u "Žisel".

Već sledećeg vikenda za čuvenu Paprikijadu će Omoljački amateri održati celovečernji koncert folklora u 19 sati ,kod svojih komšija u Banatskom Brestovcu. Ovim "Žiselovci" zaokružuju uspešnu prvu polovinu godine i sa optimizmom najavljuju početak nove naredne sezone uz otvoren upis novih članova svih uzrasta.

Zahvaljujući visoko motivisanim entuzijastama KUD- a "Žisel" , u subotu je građanima Omoljice i njihovim gostima priređeno prelepo veče uz rekordnu posetu publike kao šlag na tortu ovogodišnjeg uspešnog ciklusa manifestacije "Dani porodice".

Božidar PotkonjakPratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.