Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VANREDNO saopštenje Saveta roditelja Osnovne škole "Dositej Obradović" iz Omoljice - | K-013 Portal

VANREDNO saopštenje Saveta roditelja Osnovne škole "Dositej Obradović" iz Omoljice

savet roditelja, osnovna skola dositej obradovic, omoljica

Savet roditelja Osnovne škole "Dositej Obradović" iz Omoljice poslao je K-013 portalu vanredno saopštenje koje prenosimo u celosti:

"Poštovani roditelji,

Da smo na pravoj strani, na strani zakona i istine, svakako svedoči i sledeći dopis Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine upućen ministru prosvete.

Saopštenje treba pažljivo da pročitaju svi koju imaju i najmanju sumnju da je ovakav vid protesta neopravdan. Niko nije želeo da do ovakvog razvoja situacije dođe.

Nerazumevanje nadležnih koji mogu ovo da reše na miran način dovelo je do toga da naša deca za jedan dan izgube mirno i podsticajno mesto za svoje odrastanje i učenje, a da naša Omoljica osvane na svim medijima u Srbiji. Nije lako deci, ni onoj koja su danas u školi, ni većini koja nisu u njoj.

Mi roditelji donosimo odluku o sistemu vrednosti koji će da usvajaju naša deca i to pravo ne može niko da nam oduzme. Zbog sistema vrednosti koji želimo da posvedočimo svojim primerom 524 deteta danas nisu bila na nastavi.

Više od 1.000 roditelja je svojom voljom odlučilo da na ovakav način pošalje poruku - IZBOR KOLEKTIVA I RODITELJA MORA DA SE POŠTUJE!

To je osnovno demokratsko pravo i o tome moramo da učimo svoju decu jer na njima počiva budućnost ove zemlje.

Imamo razumevanja da je mnogima od nas teško i da neki od nas roditelja izražavaju zabrinutost. Svi smo prvi put u ovakvoj situaciji i gotovih rešenja nema.

Ono što smo primetili, jeste da su nas konačno čuli oni koji mogu da reše ovu situaciju kroz institucije. Dok to i zvanično ne potvrde, nama ne ostaje drugo rešenje nego da istrajemo.

Poštujemo svaki izbor i mišljenje, sloboda svakog čoveka ne sme da se dovodi u pitanje!

Kao odgovorni ljudi ne smemo dozvoliti da osuđujemo pravo bilo kog člana naše roditeljske zajednice na sopstveni izbor, po svojoj savesti, u ovom slučaju konkretno - da li će slati svoju decu u školu ili NE.

Mnogo medijskih ekipa dolazi sutra u Omoljicu, uključujući i državnu telviziju RTS, što je samo po sebi signal da smo skrenuli pažnju na naš problem.

Da li ćemo ga rešiti, to ne možemo da tvrdimo, ali ćemo istu poruku, kao danas, poslati školi i sutra.

Da se ne bi pravile konotacije da se manipuliše decom, sutra svi kojima obaveze dozvoljvaju, biće sa svojom decom u parku ispred škole, u 9 časova, da još jedamput čvrsto i nepokolebljivo potvrde svoj stav. Što se tiče pravdanja časova, mi roditelji ovih dana držimo časove koji bi nama za ceo život bili neopravdani ako ih ne bismo držali na ovakav način", navodi se u saopštenju K-013 portalu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.