Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vlada Japana donilara 86 hiljada evra JKP Omoljici - | K-013 Portal

Vlada Japana donilara 86 hiljada evra JKP Omoljici

U Omoljici je 3. marta organizovana svečanost i konferencija za novinare povodom uručivanja auto smećara i stubnih kanti i kontejnera iz donacije Vlade Japana, vredne 86.200 evra.

Svečanosti su prisustvovali Njegova Ekselencija Đuići Takahara ambasador Japana u Srbiji, ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine prof.dr Snežana Bogosavljević Bošković, gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i vršioc dužnosti direktora JKP „Omoljica” Đura Topalović.

Osim auto smećara, doniranim novce kupljeno je i po 40 stubnih kanti i kontejnera.

Gradonačelnik Saša Pavlov je zahvalio Ambasadi i Vladi Japana i japanskom narodu na podršci i učešću u zajedničkim projektima iz oblasti zaštite životne sredine, socijalne i zdravstvene zaštite i obrazovanja, kao i Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine RS, koje je svojim aktivnostima i projektima stvorilo okvir za pomenuti strateški razvoj grada, i rukovodstvu i zaposlenima u javno-komunalnom preduzeću „Omoljica“, koje aktivno radi na poboljšanju usluga u lokalnoj zajednici i zahvaljujući ovoj donaciji efektivnije i efikasnije obavlja svoj posao.

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je da je ovo jedna izuzetno važna donacija, važna pomoć građanima Pančeva, Javno-komunalnom preduzeću „Omoljica“, zato što se tako upotpunjuje sistem kojim se na organizovani način borimo za uspostavljanje standarda koji su na nivou Evrope vrlo zahtevni i skupi standardi efikasnim upravljanjem otpadom.

Njegova ekselencija ambasador Đuići Takahara izjavio je da je čuo da je Javno-komunalno preduzeće u Omoljici imalo problema sa nedozvoljenim bacanjem smeća i njegovim nagomilavanjem usled korišćenja traktora prilagođenih za skupljanje otpada i nedovoljnog broja kontejnera.

“Drago mi je što danas vidim lepo selo i uveren sam da su obezbeđeni kamion smećar i kontejneri značajno doprineli poboljšanju okoline. U Pančevu smo podržali tadašnji Zdravstveni centar južni Banat, a danas Dom zdravlja i Gerontološki centar. Čuo sam i da troje mladih Japanaca živi ovde i da su uključeni u tenis program, kao i da je organizovano nekoliko događaja u vezi s Japanom. Očekujem da će već dobri odnosi između Japana i Pančeva, kao i prijateljske veze između Japana i Srbije ubuduće biti još bolji, rekao je ambasador Japana u Srbiji.

Vršilac dužnosti direktora JKP-a „Omoljica“ Đura Topalović zahvalio je donatorima na ovako vrednoj pomoći.

“Od donacije Vlade Japana obezbeđena je kupovina kamiona smećara, 40 stubnih kanti i 40 kontejnera, gde je samom tom opremom poboljšan rad i kvalitet Javno-komunalnog preduzeća u Omoljici, poboljšano je i brže je odnošenje samog komunalnog otpada sa teritorije Mesne zajednice „Omoljica“ i naša Omoljica je danas mnogo čistija, rekao je Topalović.

Za sada će autosmećar služiti za odnošenje smeća iz Omoljice, a razmatra se da u skorijoj budućnosti on bude korišćen za smeće i u ostalim mestima na teritoriji Pančeva. Od donacije kupljene su kante i kontejneri koji su raspoređeni po Omoljici.

V.J.P.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.