Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VRŠAC: Učenici škola upoznaju ptice i brinu o životinjama - | K-013 Portal

VRŠAC: Učenici škola upoznaju ptice i brinu o životinjama

decja nedelja, vrsac

Učenici Osnovnih škola “Vuk Karadžić”, “Paja Jovanović” i “Olga Petrov Radišić” imali su danas posebnu priliku da se edukuju i aktivno učestvuju u očuvanju prirode kao deo Dečje Nedelje.

Aktivnosti su obuhvatile zanimljivo predavanje o pticama našeg kraja koje su održali profesor Bojan Radeka i čuvar prirode Milivoje Vučanović.

Učenici su sa pažnjom slušali predavače dok su saznali mnogo zanimljivih činjenica o pticama koje nastanjuju njihovu lokalnu sredinu. Ovo predavanje nije samo proširilo njihovo znanje o pticama, već i podstaklo svest o važnosti očuvanja životinjskog sveta i prirodne ravnoteže.

Nakon edukativnog dela, učenici su se uputili u gradski park gde su zajedno sa čuvarom prirode postavljali kućice za ptice. Ono što čini ovu aktivnost posebnom je to što su učenici sami napravili ove kućice tokom časova tehničkog obrazovanja. Ova praktična veština ne samo da promoviše ljubav prema prirodi, već i razvija veštine i odgovornost prema okolini.

Nakon završene misije u parku, učenici su posetili privremeno prihvatilište za divlje životinje koje se takođe nalazi u Gradskom parku. Tamo su imali priliku da bolje razumeju proces brige o divljim životinjama i kako se stručnjaci brinu o njihovoj dobrobiti.

U međuvremenu, druga grupa učenika istih škola imala je priliku da poseti JKP “Drugi oktobar” i razgovara sa rukovodiocem Sektora komunalne usluge, Markom Rašićem. Razgovaralo se o funkcionisanju Prihvatilišta i Azila za pse, čime su učenici dobili uvid u problematiku napuštenih životinja i ulogu zajednice u rešavanju ovog problema.

Ove aktivnosti tokom Dečje Nedelje su odličan primer obrazovnih inicijativa koje ne samo da podučavaju decu o prirodi i brizi prema životinjama, već i podstiču ih da postanu odgovorni građani koji brinu o svojoj zajednici i okolini. Hvala svima koji su doprineli ovim vrednim iskustvima za našu decu.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.