Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vuletu Žuriću nagrada "Danko Popović" - | K-013 Portal

Vuletu Žuriću nagrada "Danko Popović"

Književniku Vuletu Žuriću dodeljena je nagrada "Danko Popović" za knjigu "Republika Chopić", u izdanju "Službenog glasnika", saopšteno je danas. Nagrada će laureatu biti uručena 26. avgusta.

Nagradu "Danko Popović" ustanovio je Fond "Prvi srpski ustanak" iz Arandjelovca, a dodeljuje se svake godine u okviru manifestacije "Pod Dankovom lipom", podseća "Glasnik".

"Spajajući najupečatljivije podatke iz života Branka Chopića, sadržinski iskorišćene u njegovim književnim delima, izjavama i razgovorima, i žanr dinamičnog biografskog romana, koji pruža različite mogućnosti imaginativnih dopuna, Vule Zzurić je pripovedačkim nervom pravog nastavljača Chopićevog stvaralačkog duha i stila, napisao naizgled nepretenciozno, a u suštini jedno od najinspirativnijih romanesknih ostvarenja u prethodnoj godini", ocenio je žiri u sastavu: Marko Nedić (predsednik), Jovan Delić i Aleksandar Jovanović.

Knjiga "Republika Chopić" nedavno je doživela svoje drugo izdanje, a bila je i u najužem izboru za NIN-ove i Vitalovu nagradu za 2015. godinu.

Drugo izdanje dopunjeno je predgovorom autora, u kojem on, izmedju ostalog, sumira svoj rad na knjizi i utiske čitalaca.

Knjigu je uredio Vladimir Kecmanović, a objavljena je u "Glasnikovoj" kolekciji "Glasovi", krajem prošle godine.

(Blic/Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.