Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zašto je Grad Pančevo dozvolio da se ugasi prvi tim RK Dolovo? - | K-013 Portal

Zašto je Grad Pančevo dozvolio da se ugasi prvi tim RK Dolovo?

rk dolovo, rukomet

Nakon saopštenja od uprave kluba da su primorani da završe sa takmičenjem zbog neodobrenih a obećanih finansijskih sredstava od strane grada Pančeva, prvi tim RK Dolovo je juče odigrao poslednju utakmicu u Prvoj Rukometnoj Ligi Sever.

"Usled nedostatka finansijskih sredstava i osnovnih neophodnih uslova za funkcionisanje:

- loši uslovi u balon hali koji obuhvataju nedostatak osvetljenja, loš teren, isečenu balon halu na više mesta, pokidane mreže, neobezbedjen ulaz i nehigijenske uslove prouzrokovane time.

- loše uslove u svlačionicama bez mogućnosti korišćenja kupatila i wc-a u njima i bez obezbedjivanja svlačionica (nema vrata ili ih je nemoguće zaključati)

- loši uslovi za treniranje u zimskom periodu zbog nedostatka grejanja u balon hali primoravaju nas na korišćenje školske sale koja ne zadovoljava uslove neophodne za održavanje rukometnog treninga

- nedostatak opreme potrebne za održavanje treninga a i utakmica

Ovakvi uslovi negativno utiču na motivisanost nas kao igrača i članova kluba već godinama unazad.

Sramno je da RK Dolovo kao klub koji poštuje i neguje dugu tradiciju, izdvaja se kao kolektiv koji je u prethodnim godinama redovni učesnik takmičenja Rukometni savez Vojvodine nema mogućnost da nastavi takmičenje.

Dodatna sramota je ta što u selu, u kome meštani sela koji toliko vole ovaj sport, nemaju mogućnost da uživaju u njemu zbog gore navedenih uslova i nemanja toliko obećavane 'HALE', rekli su za K-013 iz RK Dolovo

Važno je spomenuti da su igrači prvog tima isključivo momci iz sela koji poštuju svoj klub i iz ljubavi prema njemu ostaju tu i daju svoj doprinos.

"Takodje, ne treba zaboraviti da je iz našeg kluba ponikao i sadašnji reprezentativac Srbije, a golman popularnih Berlinskih 'Lisica' Dejan Milosavljev, naš Deki Banda.

Naš rukometni klub trenutno pored prvog tima, poseduje i mladje kategorije koje broje preko 50 mladih momaka koji su željni da se dokazuju, da stasaju i počnu sa gradjenjem svoje rukometne karijere, nemaju potrebnu podršku i obezbedjene neophodne uslove koji su i nama nedostajali i doveli do trenutne situacije.

Najveći paradoks je taj, što će nedavno izgradjen vrtić otvoriti najveći svetski sportista Novak Djoković, u selu u kome je dozvoljeno da sport počinje da se gasi.

Ne treba zaboraviti, da se u poslednjoj deciniji mnogo klubova ugasilo u opštini Pančevo, da je još pored RK Dolova jedino ostala RK Jabuka koja se nalazi u istoj finansijskoj situaciji.

Verujemo da će barem ovim našim mališanima biti omogućeni normalni uslovi za rad, napredovanje i za zdrav život u toj obećanoj 'HALI'", katali su za K-013 iz RK Dolovo. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.