Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Završena 29. Slaninijada u Kačarevu (FOTO) - | K-013 Portal

Završena 29. Slaninijada u Kačarevu (FOTO)Još jedan međunarodni festival slanine u Kačarevu, popularnije nazvan Slaninijada, priveden je kraju posle 4 dana održavanja uz impozantan broj posetilaca. Ova već tradicionalna manifestacija svečano je otvorena u četvrtak 18.02. u 12h ,a zatvorena je u nedelju 21.02. u 18h.

Veliko interesovanje građana kako iz Srbije,tako i iz dijaspore oduševilo je organizatore. Razlozi za takav odziv građana su mnogobrojni. Neki kažu da je tome doprinelo lepo vreme koje je retkost godinama unazad u terminu trajanja Slaninijade a neki u šali kažu da se iz Kačareva daleko šire prijatni mirisi sušenog mesa ,slanine i raznih drugih mesnih đakonija i tako mame posetioce. Međutim, činjenica je da pravi razlog jesu niske cene proizvoda koje odgovaraju svačijem džepu. Do mnogobrojnih štandova nije moglo ni da se priđe od gužve ,pre svega do štandova „Plavog Dunava“ i „Burjana“ iz Skorenovca, Mesare „Paović“ sa Cetinja i „Mesoprodukta“ iz Rume.

„Dolazim svake godine jer ovde imam veći izbor i bolji kvalitet suhomesnatih proizvoda od onih u prodavnici ali sam navikla da cene budu neosetno niže. Međutim,ove godine sam oduševljena. Sve cene su znatno snižene. Kod nekih prodavaca čak i do 40%.“ , izjavila je za naš sajt Brana Tanasković iz Beograda koja je samo jedan od mnoštva zadovoljnih kupaca.

Osim kupaca, na Slaninijadi uživali su i proizvođači koji su u takmičarskom delu ove manifestacije pokazali kvalitet svojih slanina žiriju pokušavši da u odnosu na druge budu najbolji. Međutim, nažalost , nisu svi mogli da osvoje prvo mesto ,pa je stoga žiri imao težak zadatak. Kako članovi žirija izjavljuju ,samo su nijanse odlučile. U konkurenciji 282 uzorka pobedu je odnela slanina Ivane Trajkovski iz Kačareva.

Kačarevci su se pobrinuli da boravak u „najmasnijem selu na svetu“ (kako to oni vole da kažu) ulepšaju posetiocima, pa su se na pojedinim lokacijama mogli čuti i trubači ,a postavljena su i dva šatora gde se moglo pojesti i popiti na pravi srpski način.

Organizatori nisu zaboravili ni na najmlađe. Zanimljiv sadržaj bio je omogućen i mališanima kako bi se zabavljali dok roditelji obilaze štandove.

Nakon uspešna 4 dana vreme je da organizatori odmore ,a kupcima ostaje samo da uživaju u ukusu kupljenih proizvoda. Da li će 30. Slaninijada biti jednako uspešna i kakve nas novine čekaju ostaje nam da vidimo u februaru naredne godine, kada nas Kačarevci ponovo očekuju u gostima.

Marijana Basarić

{gallery}slaninijada{/gallery}

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.