Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ZS Pančevo: Grad mora da regresira mesečne karte za sve učenike, studente i nezaposlene - | K-013 Portal

ZS Pančevo: Grad mora da regresira mesečne karte za sve učenike, studente i nezaposlene

zdrava srbija pancevo

Povećanje cene karata pančevačkog "Pantransprota" na međumesnoj liniji Pančevo-Beograd, u situaciji svakodnevnih poskupljenja i divljanja inflacije, dodatno opterećuje porodične budžete građana Grada Pančeva, kažu iz Gradskog odbora Zdrave Srbije Pančevo.

"Ovim mesečnim poskupljenjem najviše su pogođeni učenici, studenti i nezaposleni jer su cene mesečnih karata povećane za više nego duplo. Višegodišnja praksa lokalne samouprave da se za ovu kategoriju stanovništva obezbedi regresiranje prevoza iz sopstvenog budžeta odavno je prestala. Grad to delimično radi konkursom i sredstvima iz pokrajine.

Međutim, u situaciji kada se gradski zvaničnici na čelu sa gradonačelnikom Aleksandrom Stevanovićem hvale na visokom budžetskom prilivu bilo bi pošteno da se deo budžetskih para ponovo opredeljuje i za regresiranje karti na najprofitabilnijoj saobraćajnoj liniji za sve studente i nezaposlena lica. Tim pre jer se i prilikom uvođenja "Pantransporta" kao jedinog gradskog prevoznika priča okarakterisala kao javno-privatno partnerstvo, znači javno-privatni interes mora biti usklađen".

Gradski odbor Zdrave Srbije Pančevo poziva lokalne čelnike da u dogovoru sa partnerom preispita novo poskupljenje ili da od sopstvenih para sama reši regresiranje mesečnih karata za učenike, studente i nezaposlena lica na liniji ka Beogradu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.