Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Slatkiši kao poklon? Da, uz ova pravila! - | K-013 Portal
candyuniverse, cokoladne bombone, slatkisi, poklon

Slatkiši kao poklon? Da, uz ova pravila!Tradicija davanja slatkiša na poklon starija je nego što možda pretpostavljate. Želite da je održite? Dobra ideja, ali imajte na umu ova pravila!

Smatra se da su slatkiši još u Starom Egiptu korišćeni kao darovi Bogovima tokom nekih ceremonija. Naravno, to nisu bile poslastice poput ovih današnjih komercijalizovanih. Uglavnom su se pravile od meda i voća. U Staroj Grčkoj, pravile su se od meda i orašastih plodova i pored ceremonija koje su imale religioznu notu, delile su se i na nekim specijalnim okupljanjima.

U srednjem veku, slatkiši su bili luksuz.

Tako je počelo, a poklanjanje slatkiša evoluiralo je dalje i danas se dele u raznim prilikama i oblicima:

  • rođendani gotovo da ne mogu da se zamisle bez torte
  • novogodišnji praznici obeleženi su medenjacima
  • noć veštica je takav festival slatkiša i bombona, da ona „strašna“ strana priče prosto bledi pred njima.

Danas, slatkiša ima raznih – ali ono što je mnogima sinonim za njih i prva slika u glavi - jesu bombone.

Znate li da u našoj zemlji zapravo postoji  ceo univerzum bombona u kojem možete naći sve oblike i vrste ovih slatkiša?  Mesto gde caruju bombone zove se Candy universe i ako želite da ih poklonite nekome, to je mesto gde treba da ih tražite – najlakše je online, na istoimenom sajtu.

Nedoumica oko mesta kupovine slatkiša za poklon je rešena, ali tu nije kraj.

Želite da poklonite slatkiše nekome?

candyuniverse, cokoladne bombone, slatkisi

Pred vama je mali vodič pravila koja ne bi valjalo da preskočite.

Vodite računa o ukusu onoga kome kupujete slatkiše

Veoma važna stvar kada kupujete poklone bilo koje vrste, jeste da se vodite onim šta osoba kojoj poklanjate najviše voli. Možda mislite da je svejedno i da je ljubav prema slatkišima neka univerzalna mera. Kada vidite šta sve ima Candy universe, onda shvatite da je možda ipak potrebno biti malo izbirljiv i precizniji. Zašto nekome ko se kune u belu čokoladu kupiti kisele gumenjake koje ne voli?

Često se pri kupovini darova vodimo svojim željama, ali to je navika koju treba promeniti.  Ne morate da pogađate i da nagađate. Dovoljno je da nekom prilikom povedete razgovor na tu temu i dobićete odgovore za kupovinu slatkiša bez greške.

No, izbor slatkog poklona zavisi u velikoj meri i od prilike za koju se poklanja. Neke su svečanije od drugih, priznaćete. Neko nepisano pravilo glasi:

Čokoladne bombone su za luksuznije događaje

Godišnjica? Svadba? Odlazak  u penziju?

Ovo su samo neki specijalni događaji  koji iziskuju specijalne poklone. Jedan od načina da poklonite nešto luksuzno, a ne potrošite gomilu novca i podignete kredit sa rokom otplate 5 godina jeste da kupite – čokoladne bombone

E sad, u zavisnosti od prilike, tome možete dodati još nešto.

Ipak, ono što smo hteli da kažemo je da su one ipak bolji izbor za neke važnije događaje, od, recimo,  gumenih ili običnih tvrdih bombona. To mogu biti čokoladne dražeje, ali  ko hoćete da se popnete stepenik više – odaberite belgijske praline koje su bukvalno minijaturna umetnost od čokolade.

Što nas dovodi do još jedne bitne stavke...

Kvalitet slatkiša je važniji od količine

Gomila slatkiša deluje kao dobra ideja za poklon, jer uvek volimo da poklonimo više.  No, sigurno ste i sami imali priliku da se uverite da nisu svi slatkiši isti. Primera radi, nije isto pokloniti nekome 5 kilograma napolitanki na meru i kutiju punu kvalitetnih čokoladnih bombona. 

U prvom slučaju šaljete poruku:  evo ti poklon

U ovom drugom, šaljete poruku:  ti si mi nešto posebno

Poklon ne mora biti skup da bi ispunio svoju svrhu – da usreći nekog.

Ne mora da bude ni glomazan i preuveličan!

Odmeren, kvalitetan, od srca izabran – takav treba da bude slatkiš koji poklanjate nekome.

Pakovanje slatkiša je bitno

Kada ste izabrali vrstu slatkiša koju želite da poklonite i napravili balans između količine i kvaliteta, ostaje još da se stvari realizuju. Jedna od osnovnih odlika poklona jeste da su i lepo upakovani.  Zvezda vodilja koja je svetlila put nastanku bombonjera svakako je svetlila tim sjajem – kvalitetni slatkiši u lepom pakovanju.

Bombone možete upakovati sami . Ima ljudi koji vam od slatkiša mogu napraviti čitav aranžman, buket, jestivu skulpturu koju ne znate da li pre da gledate ili da jedete.

Ako vam kreativnost nije na tom nivou, a nemati  ni vremena nemate da je trenirate, verujte nam da je dovoljno da slatkiši budu upakovani u neku lepu kutiju. Candy universe ima gotova rešenja u ponudi, pa je na vama samo da izaberete ono koje vam se najviše dopada. Ispravljamo se: ono koje mislite da će se najviše dopasti osobi kojoj darujete bombone.

candyuniverse, cokoladne bombone, slatkisi

Ako mislite da nije važno, probajte samo da zamislite kako uručujete slatkiše u običnoj natron kesi naspram lepo upakovane kutije. I vaša svest i podsvest reći će vam odmah reči da je pakovanje poklona bitno.

Personalizujte poklon slatkiše porukom

Slatkiši su uvek rado prihvaćeni  i univerzalni darovi koji , adekvatnim izborom i pakovanjem, zaista mogu da ostave utisak da vam je osoba kojoj ih dajete bitna. Ipak, da biste to učinili još značajnijim, onda dodajte malo lične note u celu priču: neka lična poruka rukom napisana, čestitka ili bilo koji drugi način da osobi  poželite sve najbolje mogu jednostavan poklon kao što su slatkiši da učine najboljim mogućim. E sad, za sadržaj poruke, moraćete da se pobrinete sami – u zavisnosti od okolnosti i prilike kojoj je dar namenjen.

Slatkiši mogu da budu običan, brzinski poklon bez mnogo angažovanja i truda, ali uz ove gore navedene korake mogu da budu okidač emocija i poklon koji se pamti.  Korake koje smo naveli nije teško ispratiti , a čine veliku razliku, zar ne?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.