Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Spomenik u Pančevu krije priču od koje je teško ne zaplakati - | K-013 Portal
spomenik jazavicaru, jazavicar leo

Spomenik u Pančevu krije priču od koje je teško ne zaplakatiDruštvenim mrežama odnedavno ponovo kruži fotografija jednog posebnog spomenika u Pančevu. On je naime podignut u sećanje na malog jazavičara Lea koji je stradao pokušavajući da spasi devojčicu koju je napao krvoločni bul mastif.

Leo je bio jazavičar koji je živeo u Pančevu sa porodicom Ilić nepune dve godine. Bio je mali šašavi veseli pas koji je voleo ljude, a voleli su i ljudi njega. Niko nije ni pretpostavio da toliko hrabrosti može da stane u tako malo biće s kratkim nogama sve do jednog martovskog dana 2014. godine. Devojčica Nikolina koja je tad imala 11 godina vozila je rolere po svom naselju i odjednom se stvorio bul mastif koji je počeo da skače po njoj, posdsećaju na Instragram stranici Upoznaj Srbiju.

Uplašena devojčica rekla mu je da se skloni, ali on ju je srušio na zemlju i počeo da je grize i baca sa jedne strane ulice na drugu. Komšinica koja je čula vrisku izletela je na ulicu, a za njom i njen pas jazavičar Leo koji je hrabro pokušao da odbrani devojčicu zgrabivši mnogo većeg psa za nogu.

Bul mastif je pustio devojčicu i počeo da se bori sa malim Leom nanevši mu teške povrede. Veterinari u Pančevu želeli su da uspavaju Lea jer je bio u mnogo lošem stanju, međutim vlasnici nisu mogli da se pomire s tim. Odmah su ga odveli u Beograd gde je dva sata operisan. Dva dana kasnije Leo je podlegao povredama zadobijenim u pokušaju da sačuva život jednog deteta.

Građani Pančeva želeli su da se oduže neustrašivom malom psu tako što će zauvek sačuvati sećanje na njega. Na inicijativu udruženja Ljubimac 2015. je Leu otkriven spomenik u Narodnoj bašti u Pančevu gde je mali pas najviše voleo da boravi. Na postolju piše - za sve male heroje velikog srca, a iznad toga leži bista malog Lea koji oprezno motri na svu decu koja se igraju u parku i podseća na velika dela malih heroja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.