Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Bend "Obojeni program" 4. februara u Apolu - | K-013 Portal
obojeni program, apolo dvorana, pancevo

PANČEVO: Bend "Obojeni program" 4. februara u ApoluBend "Obojeni program" nastupiće  4. februara od 21 sat u Apolo dvorani u Pančevu. Ulaznice su 1.000 dinara u pretprodaji i 1.300 na veče koncerta i mogu se kupiti na portirnici Doma omladine Pančevo radnim danom od 10 do 20h, subotom od 10 do 16h.

Obojeni Program je bend koji postoji skoro četiri decenije i od prvog dana nametnuli su se kao sastav sa autentičnim muzičkim izrazom, a tu ,,autentičnost" nije lako definisati. Branislav Babić Kebra i OP kroz svoju muziku kanališu The Fall, Joy Division, Slits, Raincoats... ali sve vreme uspevaju da ne zvuče kao neko od pomenutih.

Obojeni Program su pravac za sebe, muzički izraz koji je nezahvalno upoređivati sa bilo kojim drugim postojećim. Obojeni program su izbor koji napravite u jednom trenutku svog života i ostajete mu verni dok u vama tinja ta vatra slobode i bunta.

Kebra i Obojeni program su ti malobrojni srećnici kojima nije problem da sebe nanovo izmišljaju, da probaju nešto novo, da rizikuju i iznenađuju. Od 1980. godine do danas kroz bend je prošlo bar pedeset muzičara, a deo opšte kulture cele jedne generacije je predstavljanje benda u emisiji legendarnog Džona Pila na BBC radiju i emitovanje spota za "981" u MTV 120 minuta.

Tokom četiri decenije sviranja, u radu benda učestvovalo je mnogo muzičara, a frontmen Branislav Babić Kebra jedini je član originalne postave. Uz njega, dugogodišnju postavu Obojenog programa čine Ilija Vlaisavljević Bebec na bas gitari, bubnjar Vladimir Cinkoski Cina, a nedavno im se pridružio i novi član, basista Miki Ristić (ex Darkwood Dub, Bella Technika, Sana Garić).

Pocetak 2023. godine Obojeni program je obeležio reizdanjem albuma ,,Kako to misliš: mi?" na vinilu.

Ovogodišnja turneja benda pocinje u febraru i bend ce u narednim mesecima obići dosta gradova širom regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.