Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Darko Šarić: Za mene zakon u Srbiji ne važi - | K-013 Portal

Darko Šarić: Za mene zakon u Srbiji ne važi

darko saric, sudjenje

Darko Šarić optužen za organizovanje kriminalne grupe za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike obratio se veću Apelacionog suda u Beogradu i rekao da za njega zakon u Srbiji ne važi.

Odbrana je ostala pri svojim ranijim završnim rečima i tražila oslobađajuće presude za svoje branjenike.

Na jučerašnjem pretresu Šarićeva odbrana je od suda zatražila da se iz predmeta kao dokazi isključe transkripti razgovora i SMS poruka, što je sud nakon razmatranja odbio.

Svedoci saradnici Nebojša Joksović i Draško Vuković su na prethodnim pretresima svedočili i ispitivali su ih Šarić, tužilaštvo i sud.

Šarić je, u međuvremenu, 14. aprila uhapšen zbog sumnje da je od početka 2020. do 14. aprila 2022. godine, organizovao kriminalnu grupu za šverc kokaina iz Južne Amerike.

Sa njim su uhapšeni i njegov advokat Dejan Lazarević, Uroš Radovanović (koji se ranije prezivao Mišić), Danilo Odović, Duško Mirković i Danilo Stojanović.

Prethodno je Šariću 24. decembra Apelacioni sud ukinuo pritvor i odredilo kućni pritvor uz elektronski nadzor.

On je četiri i po godine bio u bekstvu, a predao se pravosudnim organima u martu 2014. godine od kada je do 24. decembra 2021. bio u pritvoru.

Inače, pretres pred Apelacionim sudom se održava pošto je ovaj sud, nakon ponovnog razmatranja žalbi u novembru prošle godine, odlučio da otvori pretres i sam izvede ključne dokaze, nakon čega će doneti novu pravosnažnu presudu.

Prvu pravosnažnu presudu iz oktobra 2020. godine je sledećeg maja Vrhovni kasacioni sud ukinuo po vanrednom pravnom leku i naložio da se ponovo razmatraju žalbe na prvostepenu presudu Specijalnog suda iz 2018. godine kojom je Šarić osuđen na 15 godina zatvora zbog šverca kokaina tokom 2008. i 2009. godine.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.