Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fristajler i ranije bio mesto incidenata, u jedan umešan i Belivuk - | K-013 Portal

Fristajler i ranije bio mesto incidenata, u jedan umešan i Belivuk

fristajler, splav

Beogradski splav Fristajler, koji je tokom dočeka Nove godine do pola potonuo, i ranije je bio mesto incidenata.

Pre pet godina Fristajler je bio zapaljen. 

Kako piše Danas, 28. februara 2017. godine, posle ponoći, dva napadača približila su se splavu čamcem, polila ga benzinom i zapalila, a nekoliko minuta kasnije, s druge strane reke bačena je eksplozivna naprava na klub "Tilt". U klubovima tada niko nije povređen, a pričinjena je veća materijalna šteta.

"Fristajler" i "Tilt" u javnosti su poznati i kao mesta brojnih incidenata u kojima su učestvovali članovi njihovih obezbeđenja, bliski navijačkim grupama.
 
Kako je Krik pisao, Veljko Belivuk, koji je radio kao obezbeđenje noćnih klubova, i Darko Ristić učestvovali su u nekoliko incidenata u blizini "Fristajlera" i "Tilta".
 
U junu 2013. godine ispred "Fristajlera" dogodila se pucnjava u kojoj su ranjena tri mladića, među kojima član obezbeđenja Rade Petrović i Darko Ristić. 
 
Mediji su pisali da je do pucnjave došlo zbog obračuna navijačkih grupa – ranjeni Petrović bio je član "Alkatraza", a Ristić supraničke grupe "Janjičari". 
 
Ove dve grupe bile su u sukobu i tokom 2013. godine "Janjičari" su od "Alkatraza" preuzeli tribinu.
 
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je ispitivanje okolnosti pod kojima je potonuo poznati beogradski splav.
 
On je rekao da nije bio na licu mesta, ali da je čuo da je splav primio dva do tri puta više ljudi od dozvoljenog broja.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS