Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gubitaš kupio imovinu IMT-a za 70 miliona evra, novac pozajmio od Kostića - | K-013 Portal

Gubitaš kupio imovinu IMT-a za 70 miliona evra, novac pozajmio od Kostića

IMT, abl solvent, voice, poslovni kompleks imt, miodrag kostic

ABL Solvent, preduzeće koje je za 8,3 milijardi dinara, kupilo poslovni kompleks IMT-a na Novom Beogradu, završilo je poslovnu 2020. godinu sa gubitkom od 14,4 miliona dinara.

To danas piše portal Voice.

"U slučaju da firma ALB Solvent, odnosno Davor Macura, ne vrate dugovanje, vlasnik kompleksa IMT-a postala bi Kostićeva AIK banka, na taj način što bi po osnovu ugovora o zalozi stekla 100 odsto udela u firmi ABL Solvent koja je privatizovala IMT", piše Voice.

Macura se, pokazalo je istraživanje Voice-a, za kupovinu kompleksa IMT-a zadužio za sedam milijardi dinara kod AIK banke, koja je u vlasništvu biznismena Miodraga Kostića.



U članku se navodi da su se poslovni prihodi ABL Solventa smanjili 99,73 odsto u prošloj godini u odnosu na 2019. i iznosili su svega 182.000 dinara.

Preduzeće koje je postalo vlasnik imovine nekadašnje svetski priznate fabrike mašina i traktora ima pet zaposlenih, a pretežna delatnost mu je "ostale nepomenute finansijske usluge", piše Voice.

ABL Solvent osnovan je 2012. godine i menjao je vlasničku strukturu često u poslednjih godinu dana. Sadašnji vlasnik Davor Macura preuzeo ga je pre nepunih mesec i po dana, 14. oktobra, i već je uspeo da iz stečaja kupi imovinu nekadašnjeg giganta – Industrije mašina i traktora, naveo je Voice.

Dodaje se da je reč o biznismenu koji je vlasnik ili direktor u devet pravnih lica, među kojima je Alta pej grupa (Alta Pay Group), odnosno Alta banka Beograd.

Javno nadmetanje za imovinu IMT-a održano je 22. novembra, a 19. novembra AIK banka je podnela APR-u prijavu za upis založnog prava.

Opširnije na ovu temu pročitajte OVDE.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.