Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website NIN: Mine iz Krušika na dronovima Željka Mitrovića - | K-013 Portal
krusik, mine, dron, zeljko mitrovic

NIN: Mine iz Krušika na dronovima Željka MitrovićaMine iz državne fabrike za proizvodnju naoružanja i vojne opreme „Krušik“ iz Valjeva našle su se početkom decembra na dronovima koje proizvodi kompanija „Pink Research and Developement Center“ (PR-DC), vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića, piše NIN u novom broju.

Kako navodi taj nedeljnik, na poligonu Tehničko-opitnog centra u Nikincima, tokom prikaza vojnog naoružanja kojem je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, 5. decembra je predstavljena bespilotna letelica „IKA-20“ koju serijski proizvodi „PR-DC“, a bila je naoružana minobacačkom minom kalibra 60 milimetara iz valjevskog „Krušika“.

NIN piše da je Mitrović, zajedno sa suvlasnikom kompanije „PR-DC“ Milošem Petrašinovićem nedelju dana ranije posetio „Krušik“, gde su razgovarali o kupovini minobacačkih mina kalibra 60, 80 i 120 milimetara, bez osnovnog punjenja, za naoružavanje dronova.

Taj nedeljnik dodaje, pozivajući se na svoje izvore, da su iz „PR-DC“-a zainteresovani za mine bez osnovnog punjenja zato što im nisu potrebne mine s pogonom da odlete do cilja, već obične mine koje bi dronovi iz vazduha spuštati na mete.

Petrašinović rekao je za NIN da je „prema njegovim saznanjima“, na dronu „IKA-20“ u Nikincima bila mina proizvedena u Krušiku, ali ističe da nijedan proizvod kompanije „PR-DC“ nije uveden u naoružanje Vojske Srbije.

On je naveo i da izmedju te kompanije i „Krušika“ trenutno nema potpisanih ugovora, kao ni poslovne saradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.